Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Rövid nyak kontra hosszú nyak

 

A nyak hosszúsága a felsőtest meghatározó adottsága. Sem a túlságosan hosszú, sem a túl rövid nyak nem előnyös, oda kell rá figyelni az öltözködéskor.

A hosszú nyakúak magasabbnak látszanak a valóságos méretüknél. Ha egyébként is magas és vékony alkattal párosul, a hosszú nyak égimeszelőnek láttatja a testet. Ha alacsony alkathoz társul, a felsőtest aránytalanul hosszabbnak tűnik az alsó testrésznél.

Érdemes tehát az öltözettel ellensúlyozni a nyak hosszát. Remek választás a garbó, vagy a magasan záródó blúzok. Ezekhez kellemes kiegészítő lehet egy hosszú, látványos fülbevaló.

A nyakban húzott, masnival, zsabóval, fodorral díszített gallért is a hosszú nyakúak számára találták ki.

A gallér nélküli felsőrészek legyenek kerek, vagy csónak nyakúak. Ez utóbbi szélesebbnek mutatja a vállat, ami a hosszú nyak eseténem javítja az összhatást. A gallér nélküli felsőkhöz kiváló kiegészítő lehet egy rövid, dús nyaklánc.

A garbókhoz, melyek szintén a hosszú nyakúak kedvelt ruhadarabjai, a hosszabb nyakláncokat javaslom.


A rövid nyak tömzsi, testes összhatást eredményez, különösen akkor, ha nagyobb mellek is társulnak hozzá.

Ha rövid a nyakad, válassz mélyen dekoltált, V, vagy ovális kivágású felsőrészeket. Kerüld a feltűnő, hosszú, vagy nagy fülbevalókat és a rövid nyakláncokat, nagy medálokat. 

Az ujjatlan, vállpántos, spagetti pántos felsőrészek is remekül állnak a rövid nyakúaknak.


A blézerek kiválasztásánál is körültekintőnek kell lenni. Akinek hosszú a nyaka, válasszon álló galléros, magasabban záródó fazonokat és galléros blúzzal, sállal viselje.

Rövid nyakhoz a sál fazon, a mélyen dekoltált galléros blézerek jöhetnek szóba. Alá V kivágású, esetleg gallér nélküli blúzt, vagy topot javaslok.

***

A képek forrása: google.hu

 

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8