Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Stílusosan idős korban

 

Az idősödő hölgyek számára a leghasznosabb stílussal kapcsolatos tanács, hogy őrizzék meg nőiességüket és egyéni stílusukat. Így sokkal jobb hatást érhetnek el, mint a ráncfelvarrással, az állandó fogyókúrával, vagy a fiatal nők utánzásával. Nem eltakarni kell az öregedés jeleit, hanem erényt kovácsolni azokból!

A másik véglet sem követendő! Az idős hölgyek jelentős része már nem törődik a külsejével, főleg nem a nőiességével. Mondhatják persze sokan, hogy a kevéske nyugdíjból nem telik a „divatozásra”, de kevés, olcsóbb ruhával is stílusos végeredmény érhető el. Mindenkit csak bíztatni tudok, hogy figyeljen oda a megjelenésére és lelje örömét az öltözködésben!

Van néhány apróság, amire idős korban érdemes odafigyelni az öltözködéssel, a megjelenéssel kapcsolatban. Megpróbálom egy csokorba szedni ezeket, íme:

1. SMINK

A tévhittel ellentétben idős korban kevesebb és célzottabb sminkre van szükség. Kevés, vékony alapozással egységessé tehetjük az arc bőrét, korrektorral elhalványíthatjuk a bőrhibákat, de semmiképpen ne használjunk sűrű és vastag réteg alapozót. Ha az alapozó krém belerakódik a ráncokba nagyon csúnya lesz a végeredmény!

Érdemes odafigyelni arra is, hogy az évek múlásával a szemöldök és a szemhéj megereszkedik, a szem és a szemöldök közötti terület kisebb lesz. Ehhez társulnak még a szem és a homlok mélyülő ráncai. Összhatásában szigorúbbá válik a tekintet, így másféle sminkre lesz szükség, mint azt fiatalabb korunkban megszoktuk. Előfordulhat az is, hogy a szemöldök formáját is korrigálni kell.

Érdemes a fekete kontúrceruzát, tust, szempillafestéket közép szürkére, sötétkékre, közép barnára, vagy sötétzöldre cserélni. A sötét és közép lila idősebb korban nem előnyös. A szem festése mindig legyen természetes hatású, az arcszínhez, hajszínhez illeszkedő és szolid.

A szájat se hangsúlyozzuk túl! Hagyjuk el a kontúrceruzát, vagy csak halványan hangsúlyozzuk a száj formáját!

Érdemes a túlzott napozásról, szoláriumozásról lemondani. Nem csak egészségügyi, de esztétikai szempontból is megfelelőbb a halványabb bőrszín.

2. ÖLTÖZKÖDÉS

Az öltözködés terén szabad a pálya! Testalkatunknak, természetes színeinknek megfelelően bármilyen megoldás lehetséges. Egyetlen dolgot érdemes szem előtt tartani: a sötét színek, különösen a fekete ne kerüljenek túlsúlyba a ruhatárunkban.

Bár sok stílustanácsadó szerint a hangsúlyos ékszerek és egyéb kiegészítők, a feltűnő minták, az élénk színek kerülendők idős korban, én arra bíztatnék mindenkit, hogy a stílusának, az életvitelének és az alkalomnak megfelelő megoldásokat válasszon, függetlenül a korától. Ugyanez igaz a szabásvonalakra is.

Természetesen érdemes a test szebb részeit hangsúlyozni és a kevésbé szépekről elterelni a figyelmet. Idősebb korban általában szép marad a váll, az alkar, sok esetben a lábszár, vagy a deréktáj.

Sokaknak gondot okoz viszont a nyak, a dekoltázs, a felkar, a comb, vagy a mellek öregedése. Nincs azonban arra vonatkozóan szabály, hogy egy ráncosabb dekoltázst, vagy egy megereszkedett felkart feltétlenül takargatni kell. Az idő múlásán nincs semmi szégyellni való! Azt viseljük, amiben nőiesnek, stílusosnak, csinosnak érezzük magunkat, de ne versenyezzünk a fiatalokkal!

A képek forrása: pinterest.com

***

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8