Regisztrálj, hogy minden új blogbejegyzéshez és más fontos információkhoz hozzájuss:

Stílustanácsadás quick tip: Hogyan vásárolj akciós időszakban?

Január a nagy leértékelések hónapja, így időszerű, hogy szót ejtsünk a stílustanácsadás egyik alappilléréről, a tudatos vásárlásról. Régen tudjuk, hogy az impulzusvásárlás, vagyis amikor "hirtelen felindulásból" a pillanatnyi érzéseinkre támaszkodva vásárolunk, hosszú távon pénzkidobást és átláthatatlanul nagy ruhatárat eredményez.

1.Mérd fel a ruhatárad!

Az árengedmények özönében se feledkezz meg arról, hogy valójában mire is van szükséged! Stílustanácsadás alkalmával mindig felhívom a vendégeim figyelmét, hogy a gardróbfrissítés során soha ne a kínálat és az akció mértéke határozza meg a vásárlást. Ha már ismerjük a színtípusunkat és a testalkatunkhoz illő szabásvonalakat, van mihez igazodni. Érdemes azonban még néhány előkészületet tenni a vásárlás előtt.

Gondolkozz el azon, hogy például:

  • milyen jellegű ruhák váltak be az idei télen?
  • a meglévő téli ruhadarabjaid közül melyek azok, amiket szeretsz, de elhasználódtak, így célszerű  hasonlót vásárolni helyettük?
  • van-e olyan holmi a leértékelt kínálatban, amit korábban már kinéztél magadnak, de drágának találtad? Vajon ezek a darabok beilleszthetők-e a ruhatáradba?

2.Tekintsd át a kínálatot!

Ezt követően fusd át a kínálatot. Javaslom, hogy kezd az üzletek webshop-jaival. Itt kényelmesen és tüzetesen átvizsgálhatod, hogy a legújabb trendekből mi az, ami tetszik és van időd átgondolni, hogy melyik fazon és szín illik hozzád a felhozatalból. Nem javaslom azonban, hogy mindjárt meg is rendeld a kiszemelt darabokat. Menj el az üzletbe, nézd meg, hogy a valóságban milyenek is anyagban, minőségben és próbáld is fel, hogy az elképzelésednek megfelelően festesz-e bennük.

3.Tervezd meg a büdzsét!

A következő lépés, hogy még a vásárlás előtt eldöntsd azt is, hogy mennyi pénzt szánsz a ruhavásárlásra! Azokra a ruhadarabokra érdemes több pénzt költeni, amelyek több évig elkísérnek majd. Egy kabát, egy cipő, vagy egy nadrág nem egy szezonra szól. A divatos topokra, sálakra, egyéb kiegészítőkre nem érdemes sok pénzt kiadni. Mindig a minősége és ne az ára vagy a márkája alapján ítélj meg egy ruhadarabot!

4.Légy türelmes!

A vásárláshoz türelem kell! Általános tapasztalat, hogy amikor konkrét céllal megyünk vásárolni, nagy valószínűséggel nem fogunk rálelni a megfelelő modellre az első utunkba akadó üzletben. Talán még az ötödikben sem. Legtöbbünk ilyenkor rossz kompromisszumot köt. Éppen ezért érdemes türelmesen vásárolni és célszerű tudatosítani magunkban, hogy nem kell minden ruhanézegetésnek feltétlenül vásárlással végződnie, még akkor sem, ha az akció mértéke igen kedvező!

Jó megoldás, ha elviszed magaddal azt a ruhadarabot, vagy cipőt, amihez valamit vásárolni szeretnél. A szín és a fazon tekintetében is érhet kellemetlen meglepetés, ha nem próbálod fel együtt azokat.

5.Kérj segítséget!

Ha bizonytalan vagy, kérj meg valakit, akinek bízol az ízlésében, hogy menjen el veled a bevásárló körutadra. Nagy segítség, ha valaki hátulról, messzebbről, vagy csupán a kívülálló szemével néz meg a kiválasztott ruhákban!

Ha szeretnéd, hogy egy profi adjon tanácsot és erre pénzt is szánsz, keress meg egy stílustanácsadót, aki minden szempontra odafigyelve, hozzáértő módon fog segíteni neked. Légy azonban óvatos! Előzetes szín és alkatfelmérés nélkül, a szolgáltatás árának tisztázása nélkül ne vedd igénybe a közös vásárlás szolgáltatást.

***

Vissza
Helló, Keszler Ágnes vagyok, a te stílustanácsadód

Helló, Keszler Ágnes vagyok, a te stílustanácsadód

Ha a blogom egyik bejegyzése ragadta meg a figyelmedet és most jársz először a honlapomon, engedd meg, hogy bemutatkozzam!
2010 óta foglalkozom stílustanácsadással, emellett sminkes is vagyok. Több ezer elégedett ügyfél és számtalan szakértői megbízás áll a hátam mögött.
A stílustanácsadáson túl 25 éves kommunikációs tapasztalatom van, így nem csupán stylistként közelítem meg a hozzám fordulók adottságait, hanem kommunikációs szakemberként is. Számos ügyfelem nem csak a megjelenésében kér tanácsot, hanem a cége, vállalkozása arculatának kialakításában, vagy megújításában is.
info@kommunikacio-stilus.hu +36 20 475 4977
ISMERKEDJ MEG AZ ÉN MÓDSZEREMMEL!

ISMERKEDJ MEG AZ ÉN MÓDSZEREMMEL!

Ha stílustanácsadót keresel, érdemes körültekintően választanod, hogy az igényeidnek megfelelő szolgáltatást kapj. Hogy mi az én módszerem és miért érdemes engem választanod, megtudhatod ebből a tájékoztató füzetből.

Fekete Márta

"Szeretném megköszönni a szakértő segítséget és maximális odafigyelést! Igazán értékelt embernek éreztem magam a nálad töltött órákban és ez az érzés aztán egész nap elkísért. Nagyon büszkén viseltem a sminket, sokan meg is dicsértek, hogy milyen szép. Este sajnáltam is lemosni."

Gáspár Andrea

"Hálásan köszönöm a velem töltött sok idődet, igazán élveztem minden percét! Az összerakott anyag óriási segítségemre lesz. A rengeteg információtól, amit kaptam, csak úgy zsong a fejem. :)"

Hlaváta Gyöngyi

"Nagyon köszönöm, még életemben nem volt ilyen jó sminkem, remélem én is el tudom majd készíteni! Nagyon jól éreztem magam Nálad."