• .

Stílustanácsadiás quick tip: Hogyan vásárolj akciós időszakban?

 

Január a nagy leértékelések hónapja, így időszerű, hogy szót ejtsünk a stílustanácsadás egyik alappilléréről, a tudatos vásárlásról. Régen tudjuk, hogy az impulzusvásárlás, vagyis amikor "hirtelen felindulásból" a pillanatnyi érzéseinkre támaszkodva vásárolunk, hosszú távon pénzkidobást és átláthatatlanul nagy ruhatárat eredményez.

1.Mérd fel a ruhatárad!

Az árengedmények özönében se feledkezz meg arról, hogy valójában mire is van szükséged! Stílustanácsadás alkalmával mindig felhívom a vendégeim figyelmét, hogy a gardróbfrissítés során soha ne a kínálat és az akció mértéke határozza meg a vásárlást. Ha már ismerjük a színtípusunkat és a testalkatunkhoz illő szabásvonalakat, van mihez igazodni. Érdemes azonban még néhány előkészületet tenni a vásárlás előtt.

Gondolkozz el azon, hogy például:

  • milyen jellegű ruhák váltak be az idei télen?
  • a meglévő téli ruhadarabjaid közül melyek azok, amiket szeretsz, de elhasználódtak, így célszerű  hasonlót vásárolni helyettük?
  • van-e olyan holmi a leértékelt kínálatban, amit korábban már kinéztél magadnak, de drágának találtad? Vajon ezek a darabok beilleszthetők-e a ruhatáradba?

2.Tekintsd át a kínálatot!

Ezt követően fusd át a kínálatot. Javaslom, hogy kezd az üzletek webshop-jaival. Itt kényelmesen és tüzetesen átvizsgálhatod, hogy a legújabb trendekből mi az, ami tetszik és van időd átgondolni, hogy melyik fazon és szín illik hozzád a felhozatalból. Nem javaslom azonban, hogy mindjárt meg is rendeld a kiszemelt darabokat. Menj el az üzletbe, nézd meg, hogy a valóságban milyenek is anyagban, minőségben és próbáld is fel, hogy az elképzelésednek megfelelően festesz-e bennük.

3.Tervezd meg a büdzsét!

A következő lépés, hogy még a vásárlás előtt eldöntsd azt is, hogy mennyi pénzt szánsz a ruhavásárlásra! Azokra a ruhadarabokra érdemes több pénzt költeni, amelyek több évig elkísérnek majd. Egy kabát, egy cipő, vagy egy nadrág nem egy szezonra szól. A divatos topokra, sálakra, egyéb kiegészítőkre nem érdemes sok pénzt kiadni. Mindig a minősége és ne az ára vagy a márkája alapján ítélj meg egy ruhadarabot!

4.Légy türelmes!

A vásárláshoz türelem kell! Általános tapasztalat, hogy amikor konkrét céllal megyünk vásárolni, nagy valószínűséggel nem fogunk rálelni a megfelelő modellre az első utunkba akadó üzletben. Talán még az ötödikben sem. Legtöbbünk ilyenkor rossz kompromisszumot köt. Éppen ezért érdemes türelmesen vásárolni és célszerű tudatosítani magunkban, hogy nem kell minden ruhanézegetésnek feltétlenül vásárlással végződnie, még akkor sem, ha az akció mértéke igen kedvező!

Jó megoldás, ha elviszed magaddal azt a ruhadarabot, vagy cipőt, amihez valamit vásárolni szeretnél. A szín és a fazon tekintetében is érhet kellemetlen meglepetés, ha nem próbálod fel együtt azokat.

5.Kérj segítséget!

Ha bizonytalan vagy, kérj meg valakit, akinek bízol az ízlésében, hogy menjen el veled a bevásárló körutadra. Nagy segítség, ha valaki hátulról, messzebbről, vagy csupán a kívülálló szemével néz meg a kiválasztott ruhákban!

Ha szeretnéd, hogy egy profi adjon tanácsot és erre pénzt is szánsz, keress meg egy stílustanácsadót, aki minden szempontra odafigyelve, hozzáértő módon fog segíteni neked. Légy azonban óvatos! Előzetes szín és alkatfelmérés nélkül, a szolgáltatás árának tisztázása nélkül ne vedd igénybe a közös vásárlás szolgáltatást.

***

vissza

Referenciák

Vendégeim visszajelzéseiből:

"Kedves Ágnes! Nagyon hasznos volt a találkozásunk! Egyrészt visszajelzést kaptam arról, hogy fiatalabb éveimben elég jó érzékkel sikerült rátalálni a saját színeimre. Másrészt, hogy az idő múlásával sem kell erről az útról letérnem, feleslegesen más színvilággal próbálkozni, kísérletezni - hanem csak az életkornak megfelelő összhangot, harmóniát kell szem előtt tartani, kialakítani. (Ez mindenképpen pénztárcakímélő, fontos információ volt! :)) Mind a színeket tekintve, mind a testalkatra vonatkozólag - mondhatnám, "nagyon jó szemed van"! :) Másképp fogalmazva, munkádban egyértelműen jelenik meg a jó érzék a profizmussal. Az emlékeztetőt már átfutottam - egyszerűen isteni! Nagyon jó, nagyon hasznos! Elnézést a közvetlenségért - de küldöm szeretetteli ölelésem! :) Brigitta"

"Nagyon köszönöm!!!!! Mikor beszálltam a liftbe és az ottani tükörbe néztem rácsodálkoztam az arcomra - üdébb, frissebb és fiatalosabb lett a sminktől, amit elkészítettél. Még mindig a szürke hatása alatt vagyok - a barna, narancs, sötét, élénk és meleg színű ruhadarabok a szekrényből zsákba kerülnek ... majdnem üressé fog válni a szekrényem, de lépésről lépésre fogok haladni - most már tudom, hogy milyen fazonú ruhadarabokra lesz szükségem - ehhez nagyon köszönöm az összefoglaló füzetedet is.
Nehéz szavakba önteni, amit érzek ... olyan mint egy újjászületés!
Hálás vagyok a sorsnak, hogy eljutottam Hozzád! Szeretettel: Csongi"

"Szeretném megköszönni a mai tanácsadást, nagyon hasznos volt számomra! Kedvet is kaptam újra a "régi" kedvenc színeimhez, ki kell használnom hogy a szabadidőmben még tudom őket viselni. :) Örülök hogy eljutottam hozzád, már a honlapod alapján is látszott milyen igényes vagy és mennyire szívvel-lélekkel dolgozol. Krisztina"


google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8