Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Tropical stílus

 

Ez a színes, buja, trópusi növények, virágok, gyümölcsök, tarka madarak és tengeri élőlények ihlette irányzat sokaknak – köztük nekem is – kívül esik a komfort zónánkon. Az efféle dinamikus forma és színvilág még a forró nyári napokon is túlságosan egzotikusnak tűnik Budapest utcáin. Vagy mégsem?

Ha nincsenek előítéleteink – mondjuk nem a ’80-as, ’90-es években voltunk kamaszok és nem emlékszünk az akkor „menő” bahama ingekben nyomuló fiúkra, akiktől felállt a szőr a hátunkon – szóval, ha nincsenek ellenérzéseink a tropical stílussal szemben és kellően nyitottak vagyunk, érdemes körülnézni a 2010-es évek trópusi életérzést idéző ruhakínálatában.

A trópusi mintákkal tarkított kelme ugyanis nem egyenlő a zűrzavarral. Lehet színgazdag és formagazdag is egyszerre az öltözetünk, ha a harmóniára és - az általam oly sokszor emlegetett - koncepció uralja a megjelenést.

Másrészt a trópusi motívumok jelenléte nem feltétlenül kell, hogy a tengerparti nyaralást, forró trópusi hangulatot idézzen. A hamisítatlan tropical stílus ugyan valóban erről szól, ám más stílusirányzatokkal ötvözve új értelmezést kaphat ez a forma- és színvilág.

KLASSZIKUS FORMÁK + TRÓPUSI MOTÍVUKOK

RUHA:

A trópusi dús növényvilágot idéző tarka motívum végigvonul a röridnadrágos overálon. A burjánzó mintázatot ellenpontozza az egyszerű szabásvonal. A fehér alapszín kiemeli a minták színgazdagságát, ugyanakkor nyugalmas alapot biztosít az összahtásnak.Városi viseletre termett összeállítás.

KIEGÉSZÍTŐK:

A letisztult formájú sötétkék clutch remek ellenpontot ad a trópusi stílusnak. A finom vonalú, díszítésektől mentes lábbeli színe a mintázat egyik árnyalatát adja vissza.

ROMANTIKUS STÍLUS + TRÓPUSI MOTÍVUMOK

TOP és SZOKNYA:

Az egyszerű, rózsaszín-fehér csíkos top és a fehér alapon zöld pálmaleveles szoknya különleges párost alkot, nem is annyira a színek, mint inkább a minták párosítása miatt. Hogy mégis harmonikusnak érezzük a szettet, annak titka,a visszafogott színhatás. A fehér alapszínen kívül csupán a fenyőzöld és a lazac-rózsaszín van jelen az összeállításban. A ruházat stílusa az '50-es éveket idézi.

KIEGÉSZÍTŐK:

A széles karimájú, rózsaszín szalmakalap és a rózsaszín keretes napszemüveg a romantikus stílus hamisítatlan kellékei éppúgy, mint a szintén rózsaszín kör alakú ridikül és az apró masnival díszített balerinacipő. A sok romantikus rózsaszín kiegészítő mégsem válik cukormázassá, mivel finoman háttérben maradnak a karakteres, domináns trópusi pálmaleveles szoknya mellett. 

SZAFARI STÍLUS + TRÓPUSI MOTÍVUMOK

ING ÉS SHORT

A lenvászon együttes a természetes, könnyed szafari stílust idézi. A trópusi motívumok nem élénkek, nem virítanak, inkább beleolvadnak a környezetbe, a föld színeihez közelítenek.A szabásvonalak egyszerűek, sportosak, lezser összhatást nyújtanak. Utazáshoz, nyaraláshoz kiváló ez a szett.

KIEGÉSZÍTŐK:

A natúr színű szalmakalap, a fehér szandál és a mályva színű válltáska egybeolvad az öltözettel, követik a lezser, egyszerű, kényelmes irányvonalat.

DRÁMAI STÍLUS + TRÓPUSI MOTÍVUMOK

A nagyvárosi élet szürkeségéből kitűnni vágyó, drámai hatást kedvelő hölgyek is becsempészhetik öltözködésükbe a trópusi motívumokat. Ezekhez a merész, mégis kifinomult összhatást eredményező összeállításokhoz míves, igényes ékszerek és letisztult formák illenek. A drámai hatás mellett nagy hangsúlyt kapnak az ízléses, nem kihívó, harmóniát keltő színhangzatok.

KREATÍV STÍLUS + TRÓPUSI MOTÍVUMOK

Ebben az esetben nem feltétlenül a feltűnési vágy, inkább az önkifejezés, a formák átértelmezése, újragondolása teremti meg a végeredményt. A trópusi motívumok talán itt kerülnek legtávolabb eredeti jelentésüktől, vagyis a tropical stílustól.

TROPICAL STÍLUS

A "vegytiszta" tropical stílus a nyárról, a forró homokról, a hűvös tengerről, a trópusi nyaralások hangulatáról szól, sem többet, sem kevesebbet nem ígér. A színorgia, a buja mintázatok önmagukért beszélnek.

Bár Budapest utcáin nem gyakran látunk tetőtöl talpig trópusi életérzésben fürdőzőket, a divatlapokat forgatva, vagy street style oldalakat nézegetve úgy tűnik, manapság újra trendi a tropical stílus.

Nem kell feltétlenül az uralkodó trendeket kövenünk, de ha ez a bejegyzés kedvet csinált egy kis trópusi hangulathoz, csak rajta, még itt a nyár! :)

A képek forrása: pinterest.com

***

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8