Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Hogyan tüntessem el a hátamról a zsírpárnákat?

2014.07.23.

Nem csak a pocakon és a csípőn, de a háton megjelenő hurkák is megnehezíthetik az öltözködést. Nem szép látvány az itt-ott kibuggyanó zsírpárna és természetesen mindenki szeretné eltüntetni valahogy.

Nézzük, hogy mit is tehetünk:

1. Talán a legfontosabb a megfelelő melltartó kiválasztása. Felejtsd el a keskeny hátpántos fazonokat és ügyelj rá, hogy a melltartó mérete megfelelő legyen.

Attól függően, hogy a fölösleges kilók a hátad melyik részén rakódtak le, többféle megoldás közül választhatsz:

Ha a redők a hát középső részén alakultak ki, válassz olyan fazont, mely ezt a részt fogja össze, takarja el.

Ha a plusz kilók a derekad fölött helyezkednek el, olyan melltartóra lesz szükséged, mely ennek a résznek ad tartást.

Ha a hát több területe is érintett, akkor a melltartó fölé, vagy mellé egy body-ra is szükséged lehet.

A melltartó helyes kiválasztásáról az „A plus size fehérnemű” című cikkben már olvashattál.

2. Ne hordj túl szűk felsőrészeket. Az ember kísértésbe esik, hiszen úgy érzi, hogy a passzentos pólók, topok tartást adnak a testnek, de sajnos emellett látni is engedik a nem kívánt redőket.

Ha nincs túl meleg, a blúzok, pólók alá vegyél fel egy testformáló body-t, így a vékonyabb anyagokból készült ruhák, blúzok jól mutatnak majd rajtad. Ha nem szereted a szűk alsóneműt egy kicsit bővebb fazonú topokat, pólókat és blúzokat válassz.

3. Ha a derekad körül vannak plusz kilók, jó megoldás lehet egy magasított derekú szoknya, vagy nadrág, mely egészen a mell alá felnyúlik. Ruhákban is keresheted az ilyen modelleket.

4. Kerüld a nagyon világos, vagy átlátszó hátú ruhadarabokat, helyette válassz sötétebb, sűrűbb szövésű anyagokból készült modelleket. Manapság divat a több darabból összeállított ruha és felsőrész, így választhatsz olyan megoldást is, ahol a ruha hátsó része sötét, míg elöl világos. Ez azért is jó megoldás, mert a test elülső részére irányítja a figyelmet.

5. Jó szolgálatot tehetnek a kardigánok, blézerek, melyek eltakarják a hátat, de alatta viselhetsz akár szűkebb ruhadarabokat is, melyeket megmutathatsz, ha elöl nyitva hagyod a kardigánt, vagy a blézert.

6. Végül, de tulajdonképpen elsősorban, megfelelő táplálkozással és tornával a háton kialakult zsírpárnákat el lehet tüntetni. Itt láthatod hogyan:

***

A képek forrása: pinterest.com

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8