• .

Milyen minit válasszak?

2014.06.15.

A mini szoknya nem nélkülözhetetlen kelléke a női ruhatárnak. Azonban akinek formás a lába és szeretné a formáit megmutatni, sokféle lehetőség közül választhat aszerint, hogy milyen a testalkata.

Elöljáróban néhány megjegyzés a miniszoknyákhoz:

  • magasabb sarkú cipővel mindig jobban mutat
  • ha nincs rekkenő hőség, előnyösebb és kényelmesebb, ha harisnyanadrágot viselsz a mini alatt
  • a szoknya olyan hosszú, amilyen annak legrövidebb része - ezt a manapság divatos ferde, vagy "cuffos" fazonok miatt különösen fontos leszögezni

Nézzük tehát, hogy milyen szoknyát válassz a testalkatodhoz:

1. Ha dús idomaidhoz keskeny váll és keskeny derék társul, akkor érdemes a derekat kiemelő, deréktájon karcsúsított szoknyát választani. A keskeny vállhoz jó választás a buggyos, vagy fodros ujj.

2. Ha keskeny a csípőd és kicsi a melled, de a derekad széles és pocakod van, akor semmiképpen ne válassz testhez símuló szoknyát. Inkább az egyenes szabású fazont keresd. 

3. Ha a vállad széles, a csípőd viszont keskenyebb, érdemes lefelé bővülő, rakott, húzott, vagy több rétegű szoknyafazont keresni, ami a csípőt szélesebbnek mutatja. A váll szélességét ellensúlyozhatod például egy asszimetrikus nyak és váll megoldással.

4. Ha kerekded formádhoz keskeny derék társul, akkor a derekadat mindenképpen hangsúlyozni kell. Lehet magas derekú, öves, megkötős fazon is, ezek mind a derék kiemelését szolgálják.

5. Ha pocakod, melled és derekad is dús, kerekded, érdemes a mell alatt karcsúsított és lefelé bővülő fazont választani. Ez esetben a ruha a legjobb választás, mert megfelelő szoknya-blúz párost nehéz találni erre az alkatra.

6. Az egyenes alkat jellemzője, hogy a derék és a csípő szinte egyforma szélességű. Ehhez a testformához is jobb a ruha, mert így nincs osztás deréktájon, így nem oda irányul a tekintet. Remek választás a lágy anyagból készült, egyenes, vagy enyhén lefelé bővülő fazon.

7. A kis mell, széles csípő párosnál  lágy esésű és lefelé bővülő szoknyát válassz. A felsőrész lehet kicsit bővebb, a mellrészen fodros, vagy redőkkel díszített. Ezek a szabások a mell optikai nagyobbítását szolgálják.

A képek forrása: pinterest.com

***

vissza

Referenciák

Vendégeim visszajelzéseiből:

"Kedves Ágnes! Nagyon hasznos volt a találkozásunk! Egyrészt visszajelzést kaptam arról, hogy fiatalabb éveimben elég jó érzékkel sikerült rátalálni a saját színeimre. Másrészt, hogy az idő múlásával sem kell erről az útról letérnem, feleslegesen más színvilággal próbálkozni, kísérletezni - hanem csak az életkornak megfelelő összhangot, harmóniát kell szem előtt tartani, kialakítani. (Ez mindenképpen pénztárcakímélő, fontos információ volt! :)) Mind a színeket tekintve, mind a testalkatra vonatkozólag - mondhatnám, "nagyon jó szemed van"! :) Másképp fogalmazva, munkádban egyértelműen jelenik meg a jó érzék a profizmussal. Az emlékeztetőt már átfutottam - egyszerűen isteni! Nagyon jó, nagyon hasznos! Elnézést a közvetlenségért - de küldöm szeretetteli ölelésem! :) Brigitta"

"Nagyon köszönöm!!!!! Mikor beszálltam a liftbe és az ottani tükörbe néztem rácsodálkoztam az arcomra - üdébb, frissebb és fiatalosabb lett a sminktől, amit elkészítettél. Még mindig a szürke hatása alatt vagyok - a barna, narancs, sötét, élénk és meleg színű ruhadarabok a szekrényből zsákba kerülnek ... majdnem üressé fog válni a szekrényem, de lépésről lépésre fogok haladni - most már tudom, hogy milyen fazonú ruhadarabokra lesz szükségem - ehhez nagyon köszönöm az összefoglaló füzetedet is.
Nehéz szavakba önteni, amit érzek ... olyan mint egy újjászületés!
Hálás vagyok a sorsnak, hogy eljutottam Hozzád! Szeretettel: Csongi"

"Szeretném megköszönni a mai tanácsadást, nagyon hasznos volt számomra! Kedvet is kaptam újra a "régi" kedvenc színeimhez, ki kell használnom hogy a szabadidőmben még tudom őket viselni. :) Örülök hogy eljutottam hozzád, már a honlapod alapján is látszott milyen igényes vagy és mennyire szívvel-lélekkel dolgozol. Krisztina"


google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8