Regisztrálj, hogy minden új blogbejegyzéshez és más fontos információkhoz hozzájuss:

Öltözködési tanácsok a CSELLÓ alkatúaknak a nyári szezonra

A harang után most a cselló alkat kerül sorra. Ennek az arányos, "X" típusba sorolható alkatnak a nagy mellek, a széles vállak, a széles csípő, a keskeny derék és a vékony bokák a fő jellemzői.

Most megmutatom, hogy milyen ruhadarabokkal lehet csinos, harmonikus megjelenésed, ha cselló alkatod van.

Mint az  "X" típusúaknál általában, itt is a derékra helyeződik a hangsúly, hiszen a testnek ez a része szépen ívelt és karcsúvá teszi az alkatot. 

1. A kosztüm

A kosztüm kabát, vagy blézer lehet rövid, félhosszú, vagy hosszú is, a lényeg, hogy mindenképpen karcsúsított legyen. A telt keblekhez a nyitott, mélyen dekoltált kabátfazonok illenek, ezek közül válassz. Jó megoldás a spencer is, mely derékig érő, a test vonalát követő fazon.

Ne vásárolj merev, vastag szövetből készült kosztümöt, mert a lágyan ívelt vonalaidat nem követik szépen az ilyen anyagok. A szoknya és a nadrág is lazább szövésű, lágy anyagból legyen.

2. Nadrág

Többféle nadrágfazon is szóba jöhet. A szűk, legging jellegű fazonokat hosszú ingekkel, vagy tunikákkal viseld. A nadrág szára a bokád felett érjen véget, hogy megmutathasd annak karcsú vonalait.

Jó választás a halásznadrág is, de a szára soha ne legyen bő, mert a bő nadrágból kikandikáló vékony lábszár nem szép. 

Ha hosszú nadrágot választasz, az legyen lefelé szűkülő, répa fazon. 

Az egészen vékony, lágy esésű anyagokból készült bő nadrág szára akkor jó, ha a lábfejed közepéig ér, tehát eltakarja a bokát. A török bugyogó-szerű fazonok is jól állhatnak. Ha ilyet vásárolsz, válassz egyszínű és sötétebb árnyalatú modellt.

3. A ruha

A ruhák is mutassák meg karcsú derekadat. A mély dekoltázs hosszítja a felsőtestet, így az mindig jó megoldás a dús kebleknél. Ezt a ruháknál is vedd figyelembe.

A cselló alkatúaknak kétféle ruha- (vagy szoknya-) hossz áll jól. A térdig érő (kicsivel térd feletti, térdközépig érő, vagy a térdet épphogy eltakaró) hosszúság látni engedi a vékony alsó lábszárat és a bokákat, de elfedi a vastagabb combokat. A szoknya fazonja lehet lefelé bővülő "A" , vagy egyenes, esetleg testhez símuló is.

A hosszú szoknya - kizárólag laza, lágy esésű anyagból - legyen maxi. Ez utóbbit csak a magas cselló alkatúaknak ajánlom.

4. Alkalmi ruha

A hosszú ruhákat megbolondíthatod feltűnő övekkel, vagy a ruha oldalán jól elhelyezett sliccel. Ez utóbbi különösen látványos megoldás.

5. Fürdőruha

A derekat hangsúlyozó modelleket keresd a fürdőruhák között is. Választhatsz kétrészes fazont is, ha a pocakméreted ezt megengedi. Kerüld a száras modelleket, helyette a magasabban ívelt fazont ajánlom.

Cselló alkatú híresség: Oprah Winfrey

csello

A képek forrása: google.com

 

Vissza
Helló, Keszler Ágnes vagyok, a te stílustanácsadód

Helló, Keszler Ágnes vagyok, a te stílustanácsadód

Ha a blogom egyik bejegyzése ragadta meg a figyelmedet és most jársz először a honlapomon, engedd meg, hogy bemutatkozzam!
2010 óta foglalkozom stílustanácsadással, emellett sminkes is vagyok. Több ezer elégedett ügyfél és számtalan szakértői megbízás áll a hátam mögött.
A stílustanácsadáson túl 25 éves kommunikációs tapasztalatom van, így nem csupán stylistként közelítem meg a hozzám fordulók adottságait, hanem kommunikációs szakemberként is. Számos ügyfelem nem csak a megjelenésében kér tanácsot, hanem a cége, vállalkozása arculatának kialakításában, vagy megújításában is.
info@kommunikacio-stilus.hu +36 20 475 4977
ISMERKEDJ MEG AZ ÉN MÓDSZEREMMEL!

ISMERKEDJ MEG AZ ÉN MÓDSZEREMMEL!

Ha stílustanácsadót keresel, érdemes körültekintően választanod, hogy az igényeidnek megfelelő szolgáltatást kapj. Hogy mi az én módszerem és miért érdemes engem választanod, megtudhatod ebből a tájékoztató füzetből.

Fekete Márta

"Szeretném megköszönni a szakértő segítséget és maximális odafigyelést! Igazán értékelt embernek éreztem magam a nálad töltött órákban és ez az érzés aztán egész nap elkísért. Nagyon büszkén viseltem a sminket, sokan meg is dicsértek, hogy milyen szép. Este sajnáltam is lemosni."

Gáspár Andrea

"Hálásan köszönöm a velem töltött sok idődet, igazán élveztem minden percét! Az összerakott anyag óriási segítségemre lesz. A rengeteg információtól, amit kaptam, csak úgy zsong a fejem. :)"

Hlaváta Gyöngyi

"Nagyon köszönöm, még életemben nem volt ilyen jó sminkem, remélem én is el tudom majd készíteni! Nagyon jól éreztem magam Nálad."