Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Öltözködési tanácsok a CSELLÓ alkatúaknak a nyári szezonra

2014.05.30.

A harang után most a cselló alkat kerül sorra. Ennek az arányos, "X" típusba sorolható alkatnak a nagy mellek, a széles vállak, a széles csípő, a keskeny derék és a vékony bokák a fő jellemzői.

Most megmutatom, hogy milyen ruhadarabokkal lehet csinos, harmonikus megjelenésed, ha cselló alkatod van.

Mint az  "X" típusúaknál általában, itt is a derékra helyeződik a hangsúly, hiszen a testnek ez a része szépen ívelt és karcsúvá teszi az alkatot. 

1. A kosztüm

A kosztüm kabát, vagy blézer lehet rövid, félhosszú, vagy hosszú is, a lényeg, hogy mindenképpen karcsúsított legyen. A telt keblekhez a nyitott, mélyen dekoltált kabátfazonok illenek, ezek közül válassz. Jó megoldás a spencer is, mely derékig érő, a test vonalát követő fazon.

Ne vásárolj merev, vastag szövetből készült kosztümöt, mert a lágyan ívelt vonalaidat nem követik szépen az ilyen anyagok. A szoknya és a nadrág is lazább szövésű, lágy anyagból legyen.

2. Nadrág

Többféle nadrágfazon is szóba jöhet. A szűk, legging jellegű fazonokat hosszú ingekkel, vagy tunikákkal viseld. A nadrág szára a bokád felett érjen véget, hogy megmutathasd annak karcsú vonalait.

Jó választás a halásznadrág is, de a szára soha ne legyen bő, mert a bő nadrágból kikandikáló vékony lábszár nem szép. 

Ha hosszú nadrágot választasz, az legyen lefelé szűkülő, répa fazon. 

Az egészen vékony, lágy esésű anyagokból készült bő nadrág szára akkor jó, ha a lábfejed közepéig ér, tehát eltakarja a bokát. A török bugyogó-szerű fazonok is jól állhatnak. Ha ilyet vásárolsz, válassz egyszínű és sötétebb árnyalatú modellt.

3. A ruha

A ruhák is mutassák meg karcsú derekadat. A mély dekoltázs hosszítja a felsőtestet, így az mindig jó megoldás a dús kebleknél. Ezt a ruháknál is vedd figyelembe.

A cselló alkatúaknak kétféle ruha- (vagy szoknya-) hossz áll jól. A térdig érő (kicsivel térd feletti, térdközépig érő, vagy a térdet épphogy eltakaró) hosszúság látni engedi a vékony alsó lábszárat és a bokákat, de elfedi a vastagabb combokat. A szoknya fazonja lehet lefelé bővülő "A" , vagy egyenes, esetleg testhez símuló is.

A hosszú szoknya - kizárólag laza, lágy esésű anyagból - legyen maxi. Ez utóbbit csak a magas cselló alkatúaknak ajánlom.

4. Alkalmi ruha

A hosszú ruhákat megbolondíthatod feltűnő övekkel, vagy a ruha oldalán jól elhelyezett sliccel. Ez utóbbi különösen látványos megoldás.

5. Fürdőruha

A derekat hangsúlyozó modelleket keresd a fürdőruhák között is. Választhatsz kétrészes fazont is, ha a pocakméreted ezt megengedi. Kerüld a száras modelleket, helyette a magasabban ívelt fazont ajánlom.


Cselló alkatú híresség: Oprah Winfrey

A képek forrása: google.com

***

Kapcsolódó cikkek

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8