Regisztrálj, hogy minden új blogbejegyzéshez és más fontos információkhoz hozzájuss:

Plus size fehérnemű – hogyan és hol vásároljak?

Minden plus size méretű hölgy találkozik ilyen-olyan fehérnemű okozta problémával. A nagy méretű melltartók különösen sok problémát okoznak, igen nehéz egyszerre kényelmes és mutatós modelleket találni. Ha mégis találsz ilyet, a megfelelő méret kiválasztása is gondot okozhat.

Először is nézzük meg, hogy hogyan kell a megfelelő méretet kiválasztani.

Az első mérést a mell alatti körméret megállapítása, melyet éppen a melleid alatt kell megmérni. A mérőszalag legyen vízszintes és szorosan vezesd körbe a karjaid alatt. Ez szám adja meg a melltartó méretét. Mivel a melltartók méretezése 5 centiméterenként ugrik, ezért ha a mellkas méreted 79, akkor a 80-as méret számodra a megfelelő. Ha 86, akkor a 85-ös lesz a te méreted.

A második mérést a melled körül végezd, úgy, hogy rajtad van a kedvenc (nem push up és nem szivacsos) melltartód. A mellbőség méretét pontosan a mellcsúcson, a mellbimbó magasságában mérve kapod meg. A mérőszalag legyen laza. A mell legteltebb részének körméretét kell megállapítani, úgy hogy hátul is a mellcsúcs magasságában legyen a mérőszalag. A mell alatti körméret és a mellbőség különbsége adja a melltartó méretét. Így például, ha a körméreted 91, a mell körméreted pedig 109, akkor 90D a méreted.

Mell alatti körméret

Mellméret

A két érték különbsége

Kosárméret

63-67

65

12

A

68-72

70

13-14

B

73-77

75

15-16

C

78-82

80

17-18

D

83-87

85

19-20

E

88-92

90

21-22

F

83-97

95

23-24

G

98-102

100

25-26

H

Országonként különböző lehet a kosárméret betűjele:

meret

Ha az üzletben a méréseid alapján kiválasztott melltartókat felpróbálod, még mindig érhet meglepetés. Ha a melltartót felpróbálva az alábbiakat látod a tükörben, nem jó a méret, vagy a fazon:

  • Ha a melled kikandikál a melltartó alól, ha felemeled a karod, akkor kisebb körméretet kell választanod.
  • A melltartód pántjának egy szintben kell lenni a tested körül. Ha a pánt felcsúszik a hátadon, az azt jelenti, hogy a pánt túl rövid. Első sorban NEM a melltartó pántok adják a melltartó tartását. Ha úgy érzed, hogy csak a melltartó pántok tartják melleidet, akkor is válassz az eggyel kisebb körméretet. (vagyis pl. a 90D helyett 85D)
  • Ha a hátadon csúnyán bevág a melltartó és alatta hurkák képződnek, akkor egyel nagyobb körméretre van szükséged. (azaz pl. 90D helyett 95D)
  • A melleknek kényelmesen bele kell illeszkedniük a melltartó kosarába, anélkül, hogy kicsúsznának alul vagy fölül, vagy ráncolnák a melltartó anyagát.
  • Ha a melltartó két mell közötti része eláll a testedtől egyel nagyobb kosárra lesz szükség (vagyis pl. a 90D helyett 90E).
  • A melltartó pántodnak nem szabad bevágniuk a válladon sem. Ha ez történik, próbálj ki nagyobb pántméretet, vagy más fazonú melltartót. A nagyobb mellek súlyosabbak is, ezért érdemes szélesebb vállpántos fazont választani.

Érdemes azt is végiggondolni, hogy milyen alkalomra szeretnéd viselni a fehérneműt. Sajnos nem olcsó mulatság a jó minőségű és csinos fehérnemű, de elkerülhetetlen, hogy többféle modellt is vásároljunk.

1. Otthonra komfort, vagy tehermentesítő, könnyű pamut melltartót érdemes választani, amely nincs tele merevítőkkel és szélesebb vállpántok tartják a súlyt.

2. Sportoláshoz speciális sportmelltartót javaslok. Egyes sporttevékenységek, például a futás nagyon kényelmetlen nagyobb keblekkel a speciális melltartófazonok nélkül.

3. A ruhafazonhoz illő melltartó lehet pánt nélküli, variálható pántos, mélyen dekoltált, félkosaras, telikosaras, varrás nélküli, szabott kosaras, mellkisebbítő fazonú. Lényeges, hogy a melltartó és a pántja se látszon ki a ruha alól. Vigyázni kell a varrott és a csipkemintás modellekkel is, mert a ruha anyagán átnyomódó varrások, minták nem nyújtanak kellemes látványt.

4. Léteznek erotikus, szexi fehérneműk is, melyeket speciális alkalmakra ajánlok. :)

fehernemu


 A hogyan? kérdésre talán megadtam a választ. A hol? már sokkal nehezebben megválaszolható.

Érdemes szaküzletekben vásárolni, mert ott felpróbálhatod a melltartót és akár több fazon közül választhatod ki azt, amelyik a legjobban áll rajtad. A szaküzletek többsége azonban nem tart nagy méretű fehérneműt, vagy ha igen, az inkább gyógyászati segédeszköznek látszik, mint csinos fehérneműnek. Azért ne add fel, kérdezősködj az ismerőseid között, keresd az interneten a nagy méretű fehérneműt is árusító üzleteket, mert a próba fontos.

Ha mégsem sikerül meglelned a megfelelő szaküzletet, több webáruház is kínál szép plus size fehérnemű termékeket. Itt sajnos kiesik a próba lehetősége, a csere elég macerás, de egy próbát talán megér, hogy megtudd, nálad működik-e a fehérnemű vásárlásnak ez a módja. Itt különösen fontos, hogy precízen rögzítsd a méreteidet!

Kigyűjtöttem néhány webáruházat, ahol nagyon szép plus size modelleket kínálnak:

Bravissima

A megrendelt fehérneműk az ügyfélszolgálaton felpróbálhatók ( Bp. 1213 Bokros u. 3.), ez ugyan igazán csak a közelben lakóknak könnyebség.

Angelina

Kifejezetten a nagy méretekre specializálódott webáruház.

 

***

A képek forrása: pinterest.com, bravissima.hu, gaia-fehernemu.hu, angelinafehernemu.hu

 

Vissza
Helló, Keszler Ágnes vagyok, a te stílustanácsadód

Helló, Keszler Ágnes vagyok, a te stílustanácsadód

Ha a blogom egyik bejegyzése ragadta meg a figyelmedet és most jársz először a honlapomon, engedd meg, hogy bemutatkozzam!
2010 óta foglalkozom stílustanácsadással, emellett sminkes is vagyok. Több ezer elégedett ügyfél és számtalan szakértői megbízás áll a hátam mögött.
A stílustanácsadáson túl 25 éves kommunikációs tapasztalatom van, így nem csupán stylistként közelítem meg a hozzám fordulók adottságait, hanem kommunikációs szakemberként is. Számos ügyfelem nem csak a megjelenésében kér tanácsot, hanem a cége, vállalkozása arculatának kialakításában, vagy megújításában is.
info@kommunikacio-stilus.hu +36 20 475 4977
ISMERKEDJ MEG AZ ÉN MÓDSZEREMMEL!

ISMERKEDJ MEG AZ ÉN MÓDSZEREMMEL!

Ha stílustanácsadót keresel, érdemes körültekintően választanod, hogy az igényeidnek megfelelő szolgáltatást kapj. Hogy mi az én módszerem és miért érdemes engem választanod, megtudhatod ebből a tájékoztató füzetből.

Fekete Márta

"Szeretném megköszönni a szakértő segítséget és maximális odafigyelést! Igazán értékelt embernek éreztem magam a nálad töltött órákban és ez az érzés aztán egész nap elkísért. Nagyon büszkén viseltem a sminket, sokan meg is dicsértek, hogy milyen szép. Este sajnáltam is lemosni."

Gáspár Andrea

"Hálásan köszönöm a velem töltött sok idődet, igazán élveztem minden percét! Az összerakott anyag óriási segítségemre lesz. A rengeteg információtól, amit kaptam, csak úgy zsong a fejem. :)"

Hlaváta Gyöngyi

"Nagyon köszönöm, még életemben nem volt ilyen jó sminkem, remélem én is el tudom majd készíteni! Nagyon jól éreztem magam Nálad."