Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Stílus/Pszichológia

Stílustanácsadás és pszichológia

2017.08.08.

A stílustanácsadások és sminktanácsadások tapasztalatai alapján elmondhatom, hogy a stílusváltás iránti igény felmerülése sohasem véletlen. Többnyire az életünkben bekövetkezett nagyobb horderejű változások késztetnek bennünket arra, hogy több figyelmet szenteljünk a megjelenésünknek.

tovább

Női karakterek

2015.03.30. Női karakterek

A „testre szabott” stílus megtervezésekor kevés szó esik egy fontos, de nehezebben körülírható jellemzőről, a női karakterről. Erről olvashatsz ebben az írásban.

tovább

A márkás ruha mítosza, avagy mit és miért vásárolunk

2014.11.19. A márkás ruha mítosza, avagy mit és miért vásárolunk

Egy közelmúltban, a Stilago számára készült felmérés azzal az eredménnyel zárult, hogy a magyar nők többsége azt gondolja, hogy a márkás termékek tartósabbak és jobb minőségűek, mint a noname ruhadarabok.

tovább

Szépség mítosz /2. - A zebralány

2014.07.02. Szépség mítosz /2. - A zebralány

A szép testet a legtöbb ember az arányos testtel, a vonzó arccal, a dús hajjal és a szép bőrrel írja le. A cikksorozat előző részében a testi fogyatékosságok és a szépség viszonyát érintettem, most egy másik szokatlan, de igen elgondolkodtató „másság” bemutatásával próbálok rámutatni, hogy a szépség mennyire viszonylagos, mennyire szubjektív fogalom.

tovább

A stílus pszichológiája

2014.05.15.

Mi is valójában a stílus? Mi a különbség stílus és divat között?

tovább

Szépség mítosz/ 1.

2014.04.07. Szépség mítosz/ 1.

Sokszor elmondtam már, hogy önmagunk elfogadása az első lépés a kiegyensúlyozott, boldog élet felé. Számtalanszor látok embereket súlyuk, magasságuk, vagy testalkatuk miatt keseregni. Szeretnének valaki más lenni, aki szebb, magasabb, vékonyabb, alacsonyabb, teltebb keblű stb. Nem véletlen, hogy a technika fejlődése nyomán a plasztikai sebészet manapság virágkorát éli, nem is beszélve a számtalan csodadiétáról.

tovább

A színek pszichológiája

2014.02.20. A színek pszichológiája

Most a színek csodálatos világába tehetsz egy rövid utazást. Korábban már esett szó a színekről, amikor a saját színtípusodat kerested. Akkor arra koncentráltunk, hogy melyek a természetes színeidet kiemelő árnyalatok és tónusok. Most arra keressük a választ, hogy a különböző színeknek milyen lélektani hatása van. Ennek is nagy a jelentősége az öltözködésben, hiszen a színekkel is üzenünk.

tovább

A sztereotípiák és a megjelenés

2014.02.18. A sztereotípiák és a megjelenés

Mások észlelése, személyiségvonásainak felmérése bonyolult feladat. Hogy megkönnyítsük magunk számára az eligazodást, gyakran leegyszerűsítjük a megfigyelést és egyes embercsoportok, személyiségtípusok jellemző jegyei alapján ítélünk meg másokat. Ez a tipizálás többnyire megfigyelésen alapul, de gyakran figyelmen kívül hagyja az egyéni különbségeket, ezért erősen torzíthat. Ezt nevezzük előítéletnek.

tovább

Hogyan észlelünk másokat? Hogyan észlelnek mások minket?

2014.02.05. Hogyan észlelünk másokat? Hogyan észlelnek mások minket?

Amikor megjelenésünk, stílusunk kialakításán fáradozunk, tulajdonképpen azt szeretnénk befolyásolni, hogy mások hogyan észleljenek bennünket, milyennek lássanak, mit gondoljanak rólunk. Nézzük most meg az érem másik oldalát, az észlelés és a benyomásalkotás folyamatát!

tovább
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8