Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Stílustanácsadás és pszichológia

2017.08.08.

A stílustanácsadások és sminktanácsadások tapasztalatai alapján elmondhatom, hogy a stílusváltás iránti igény felmerülése sohasem véletlen. Többnyire az életünkben bekövetkezett nagyobb horderejű változások késztetnek bennünket arra, hogy több figyelmet szenteljünk a megjelenésünknek.

Leggyakrabban talán a korszakváltások irányítják a figyelmünket a külsőnkre. Vendégeim 80 százaléka a negyven felé közeledve, vagy azt már egy ideje elhagyva szükségét érzi a stílusváltásnak, vagy apróbb korrekcióknak. Bár negyvenesként magam is azt vallom, hogy a középkorúság határát átlépve nem változunk meg egycsapásra, maradunk azok, akik voltunk. Mégis tagadhatatlan, hogy testünk kisebb-nagyobb mértékben átalakul, és idővel ezt a változást az öltözködésünkkel és a sminkünkkel is követnünk kell.

De más korszakváltások is elhozzák vendégeimet a stílustanácsadásokra. Ilyen például a felnőtté válás, amikor kilépünk az addig megszokott diákéletünkből és dolgozó nőkké válunk. Vagy ennek ellenkezője, amikor nyugdíjba vonulunk és már nincs szükségünk napi szinten a hivatali megjelenésre. Azt tapasztalom, hogy a kismamák is gyakran elbizonytalanodnak az öltözködéssel, sminkeléssel kapcsolatban. Nem is olyan egyszerű a gyermekek körüli teendőket ellátni és a nőiességet is megőrizni...

Az élet nagy korszakain kívül az egyéb jelentős életmódbeli változások is fejtörést okoznak a megjelenést illetően. Stílustanácsadóként gyakran érzékelem, hogy a munkahelyváltás, a társkeresés, vagy a már meglelt új partner, de még egy lakhelyváltás is arra késztethet bennünket, hogy a stílusunkat átalakítsuk, vagy legalábbis nagyobb gondot fordítsunk rá, mint azt megelőzően.

Bátran állíthatom, hogy a változás iránti vágy minden élethelyzetben pozitív érzés, hiszen előre mutat és hozzátesz a személyiségünkhöz. A harmonikus stílus megteremtése önbizalmat ad és energiát szabadít fel, amelyet új célok elérésére fordíthatunk.

A stílustanácsadás nem csupán a megjelenésről szól, de gondoskodik a lelkünk harmóniájáról is.

***

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8