K&S Stúdió - stílustanácsadás felsőfokon

Stílustanácsadás, sminktanácsadás, színtanácsadás, alapruhatár tervezés

Színmánia

Színtanácsadás haladóknak: mályva, vagy lazac?

2018.11.09. Színtanácsadás haladóknak: mályva, vagy lazac?

Ebben a sorozatban igyekszem a színtanácsadások alkalmával és a hozzám írt levelekben, vagy Facebook posztokban feltett kérdésekre válaszolni, hiszen valószínűleg másokban is felmerülnek ugyanazok a gondolatok a színtípusokkal, színekkel kapcsolatban. Ezek a részletkérdések nagyon fontosak lehetnek a színtípusotoknak megfelelő árnyalatok beazonosításakor.

tovább

A lágy nyár színkombinációi

2018.09.26. A lágy nyár színkombinációi

A lágy nyár színtípus színkombinációinak kialakításához kicsit kreatívabbnak kell lennünk. A dinamikájában, kontrasztértékeiben igen visszafogott lágy nyarak sokszor nehezen találják meg azokat a színvariációkat, amelyekben jól érzik magukat. Ebben az írásban megpróbálok kedvet csinálni a kísérletezéshez, a színekkel való játékhoz mindazoknak, akik elégedetlenek a lágy nyár színtípus nyújtotta lehetőségekkel.

tovább

A színek beazonosítása és rendszerezése

2018.09.19. A színek beazonosítása és rendszerezése

Sokszor felmerült már, hogy a színlátásunk és a színérzékünk nem egyforma. Vannak, akik két egymáshoz igen közeli árnyalatot is képesek megkülönböztetni, mások, pedig egész színcsoportokat látnak ugyanolyannak. Amikor a színek besorolásáról beszélünk, egy másik fontos szempontot is figyelembe kell vennünk, mégpedig a színek elnevezését.

tovább

Színtípusok és színkompozíciók

2018.09.18.

A színtanácsadás során általában közel 100 színárnyalatot próbálunk az elemzés alanyának arcához és azokat az árnyalatokat választjuk ki, amelyek a legjobban harmonizálnak az analízisben részt vevő személy saját, természetes színeivel. Ezek a „harmonizáló színek” színtulajdonságaik alapján többé-kevésbé hasonlóak, ezért ha megnézzük egy-egy színtípus palettáját, jól látható, hogy a színek kellemes, esztétikus összhatást eredményeznek.

tovább

Ékszerek és színtípusok

2018.01.15.

A színtanácsadásokon mindig szót ejtünk az ékszerek színeiről is, hiszen a kiegészítők is fontos részei annak a színharmóniának, amit igyekszünk megteremteni.

tovább

Válasszunk bázisszínt az alapruhatárunkhoz!

2018.01.02.

Január a leárazások ideje, ilyenkor a legtudatosabb vásárló is kísértésbe esik, hogy vegyen egy-két ruhadarabot, még akkor is, ha nincs rá feltétlenül szüksége. Annak azonban, aki most készül kialakítani az alapruhatárát, azt javaslom, hogy tervezze meg a vásárlásokat és kezdje azzal, hogy választ egy BÁZISSZÍNT.

tovább

Színtípusok és a színek "hőmérséklete"

2017.10.26.

A színek tulajdonságait könnyű megérteni, hiszen a mindennapokban folyamatosan látjuk és sokszor meg is nevezzük a különböző színeket. A világos, vagy sötét, az élénk, vagy pasztell, a hideg, vagy meleg színek jelentésével mindannyian tisztában vagyunk. Azonban amikor a saját színtípusunknak megfelelő árnyalatokra kezdünk „vadászni” az üzletekben, gyakran rájövünk, hogy nem is olyan egyszerű meghatározni egy adott szín tulajdonságait.

tovább

Színtípusok és a színek telítettségi értéke

2017.10.05.

A színtanácsadások során igyekszem a színelmélet legfontosabb elemeit elmagyarázni a vendégeimnek, hiszen erre a tudásra szükségük lesz majd a színtípusuknak megfelelő színek kiválasztásánál. Nem hagyatkozhatunk ugyanis csupán a színpalettákra, hiszen ugyanazt a 20-40 színt, ami a katalógusokban szerepel, nem feltétlenül találjuk meg az üzletekben.

tovább

Kedvenc színeink: A mustársárga

2017.09.20.

A népszerű színeket felvonultató sorozatban az egyik legkedveltebb sárga színárnyalathoz, a mustársárgához érkeztünk. Bár tipikusan az ősz színtípus palettáján szereplő színről beszélünk, de mint látni fogjuk, kis kreativitással az összes színtípus beépítheti az öltözködésébe.

tovább

Színtévesztések

2017.09.18.

Vendégeim nagyobbik része úgy érkezik hozzám, hogy van elképzelése arról, hogy melyik színtípusba tartozik. Természetesen nem biztos a dolgában, hiszen, ha az lenne, nem jönne el színelemzésre. Ha a színelemzés végeredménye merőben eltér az előzetes várakozástól, elég nehéz dolgom van...

tovább