Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Színmánia

Élénk tél versus élénk tavasz

2020.08.02. Élénk tél versus élénk tavasz

Ugyan két „közeli” színtípusról van szó, a tipikus élénk tavaszt mégsem téveszthetjük össze a tipikus élénk téllel. Mindkettő ragyog, mindkettő odavonzza a tekintetet, de bőrük és hajuk színe szemlátomást különbözik egymástól. Azonban az élet és benne a színtanácsadás nem mindig ilyen egyértelmű...

tovább

A színtanácsadás nem a démonok világa – a színanalízisről szakmai szemmel

2020.07.21.

Sok butaságot olvashat az ember a színtanácsadással kapcsolatban, minden és mindennek az ellenkezője fellelhető a világhálón. A minap megakadt a szemem egy bejegyzésen, amelynek szerzője arról értekezett, hogy kezdő tanácsadóként gyakran félre analizálta a vendégeit, ennek okát pedig abban látja, hogy rossz „látásmódot” tanult meg és az itthoni szakma „démonizál” egyes színtípusokat.

tovább

Kombináld profi módon a színtípusod színeit!

2019.12.28.

Ismered a színtípusodat, mégis gondot jelent a színek kombinálása? Szeretnél könnyen alkalmazható praktikákat tanulni, amelyekkel a színtípusodnak és az egyéniségednek megfelelő, stílusos és mutatós színkombinációkat hozhatsz létre? Akkor gyere el január 25-én, szombaton a kiscsoportos workshopra!

tovább

12 színtípus, 12 piros árnyalat

2019.07.09. 12 színtípus, 12 piros árnyalat

Folytassuk a legjellemzőbb színek árnyalatait színtípusonként bemutató sorozatot a piros szín különböző változataival. Pipacspiros, meggypiros, tulipánpiros, málnapiros, tiszta piros és sorolhatnám a különféle árnyalatokat. De vajon melyik színtípus számára melyik a legelőnyösebb?

tovább

12 színtípus, 12 kék árnyalat

2019.06.11. 12 színtípus, 12 kék árnyalat

Ebben a most induló sorozatban a legfontosabb színek árnyalataira koncentrálunk. A színanalízis lényege, hogy az egyes színek különféle árnyalatait próbáljuk az arcunkhoz és megfigyeljük, hogy az alapvető színtulajdonságok változatai hogyan hatnak a természetes színeinkre. Az első részben a kék árnyalatait vesszük górcső alá. Kiválasztjuk a 12 színtípus legjellemzőbb kék árnyalatait.

tovább

A három szín szabály

2019.05.07. A három szín szabály

Amikor az öltözködés során színeket kombinálunk, inkább csak az érzéseink után megyünk, mintsem hogy tudományos elméletek alapján állítanánk össze a szettjeinket. Most mégis javaslok egy szabályt, amely ugyan nincs kőbe vésve, de sok esetben hasznát veheted majd az öltözködésben.

tovább

A hideg nyár színkombinációi

2019.04.24. A hideg nyár színkombinációi

A lágy nyár színtípussal indított sorozat most a hideg nyár jellegzetességeinek bemutatásával folytatódik. Színszakértőként gyakran tapasztalom, hogy a színek kombinálása még akkor is gondot jelent a vendégeimnek, ha egyébként ösztönösen a helyes színtartományból válogatják a ruhatárukat.

tovább

Színtanácsadás haladóknak: mályva, vagy lazac?

2018.11.09. Színtanácsadás haladóknak: mályva, vagy lazac?

Ebben a sorozatban igyekszem a színtanácsadások alkalmával és a hozzám írt levelekben, vagy Facebook posztokban feltett kérdésekre válaszolni, hiszen valószínűleg másokban is felmerülnek ugyanazok a gondolatok a színtípusokkal, színekkel kapcsolatban. Ezek a részletkérdések nagyon fontosak lehetnek a színtípusotoknak megfelelő árnyalatok beazonosításakor.

tovább

A lágy nyár színkombinációi

2018.09.26. A lágy nyár színkombinációi

A lágy nyár színtípus színkombinációinak kialakításához kicsit kreatívabbnak kell lennünk. A dinamikájában, kontrasztértékeiben igen visszafogott lágy nyarak sokszor nehezen találják meg azokat a színvariációkat, amelyekben jól érzik magukat. Ebben az írásban megpróbálok kedvet csinálni a kísérletezéshez, a színekkel való játékhoz mindazoknak, akik elégedetlenek a lágy nyár színtípus nyújtotta lehetőségekkel.

tovább

A színek beazonosítása és rendszerezése

2018.09.19. A színek beazonosítása és rendszerezése

Sokszor felmerült már, hogy a színlátásunk és a színérzékünk nem egyforma. Vannak, akik két egymáshoz igen közeli árnyalatot is képesek megkülönböztetni, mások, pedig egész színcsoportokat látnak ugyanolyannak. Amikor a színek besorolásáról beszélünk, egy másik fontos szempontot is figyelembe kell vennünk, mégpedig a színek elnevezését.

tovább