K&S Stúdió - ahol magadra találsz...

Színtanácsadás, stílustanácsadás, sminktanácsadás

Színmánia

Színtípusok és a színek "hőmérséklete"

2017.10.26.

A színek tulajdonságait könnyű megérteni, hiszen a mindennapokban folyamatosan látjuk és sokszor meg is nevezzük a különböző színeket. A világos, vagy sötét, az élénk, vagy pasztell, a hideg, vagy meleg színek jelentésével mindannyian tisztában vagyunk. Azonban amikor a saját színtípusunknak megfelelő árnyalatokra kezdünk „vadászni” az üzletekben, gyakran rájövünk, hogy nem is olyan egyszerű meghatározni egy adott szín tulajdonságait.

tovább

Színtípusok és a színek telítettségi értéke

2017.10.05.

A színtanácsadások során igyekszem a színelmélet legfontosabb elemeit elmagyarázni a vendégeimnek, hiszen erre a tudásra szükségük lesz majd a színtípusuknak megfelelő színek kiválasztásánál. Nem hagyatkozhatunk ugyanis csupán a színpalettákra, hiszen ugyanazt a 20-40 színt, ami a katalógusokban szerepel, nem feltétlenül találjuk meg az üzletekben.

tovább

Kedvenc színeink: A mustársárga

2017.09.20.

A népszerű színeket felvonultató sorozatban az egyik legkedveltebb sárga színárnyalathoz, a mustársárgához érkeztünk. Bár tipikusan az ősz színtípus palettáján szereplő színről beszélünk, de mint látni fogjuk, kis kreativitással az összes színtípus beépítheti az öltözködésébe.

tovább

Színtévesztések

2017.09.18.

Vendégeim nagyobbik része úgy érkezik hozzám, hogy van elképzelése arról, hogy melyik színtípusba tartozik. Természetesen nem biztos a dolgában, hiszen, ha az lenne, nem jönne el színelemzésre. Ha a színelemzés végeredménye merőben eltér az előzetes várakozástól, elég nehéz dolgom van...

tovább

A Pantone 2017 őszi színpalettái

2017.08.16.

Nem tévedés, a Pantone két színpalettát tervezett az idei őszi szezonra. Egyet a new yorki divathétre, a másikat a londonira. A stílustanácsadó pedig ismét vakarhatja a fejét, ha vendégei a divatszínekre vágynak, hiszen ezek a paletták "természetesen" őszi színektől hemzsegnek.

tovább

Kedvenc színeink: A rózsabézs

2017.05.23.

A türkizről és a tengerészkékről köztudott, hogy amolyan Jolly Joker színek, azaz minden színtípus alkalmazhatja. A rózsabézs manapság igen közkedvelt szín, mégis kevesen tudják róla, hogy szinte minden színtípus palettáján szerepel.

tovább

Fehéret, vagy törtfehéret viseljünk?

2017.04.19.

A hófehér egyáltalán nem olyan ártalmatlan szín, mint azt a legtöbben gondoljuk. A színtanácsadás során vendégeim gyakran meglepődve szembesülnek azzal, hogy a karakteres hófehér lehet éppolyan előnytelen, mint a fekete. A színekről alkotott elképzeléseink, vagy sztereotípiáink gyakran nem nyernek igazolást a tükör előtt ülve, de végül mindenkinek megtaláljuk a legjobb színeit...

tovább

Kontraszt hatások - II. Önmagában való kontraszt

2017.02.13. Kontraszt hatások - II. Önmagában való kontraszt

A kontrasztokról szóló sorozatot a világos-sötét kontraszt után most a színkontrasztokkal folytatjuk. Míg a világos-sötét kontrasztnál csupán a színek világossági, vagy sötétségi értéke volt a mérvadó, most a színek, a színek tulajdonságai és egymásra gyakorolt hatásuk kerül előtérbe.

tovább

Kontraszt hatások - I. Világos-sötét kontraszt

2016.12.07. Kontraszt hatások - I. Világos-sötét kontraszt

A színtanácsadást mindig egy csipetnyi színelmélettel kezdjük, hiszen jó, ha értitek, hogy mi határozza meg a színtípusotokat. Ami távolról talán hókuszpókusznak tűnik, valójában a színek fizikai tulajdonságain alapuló, jól megfogható és könnyen megérthető szabályszerűség.

tovább

Semleges színeink - 1. rész: Tavasz, Nyár

2016.09.01. Semleges színeink - 1. rész: Tavasz, Nyár

Amikor irodai szetteket állítunk össze, a variálhatóság érdekében igyekszünk semleges színű szoknyákat, nadrágokat, blézereket keresni. Ezeket aztán (ha akarjuk) feldobhatjuk színpalettánk karakteresebb színeivel. Ebben az írásban megmutatom, hogy színtípustól függően milyen semleges színeket érdemes választanunk és hogyan variálhatjuk azokat a palettánk más elemeivel.

tovább