Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

A lágy nyár színkombinációi

2018.09.26.

A lágy nyár színtípus színkombinációinak kialakításához kicsit kreatívabbnak kell lennünk. A dinamikájában, kontrasztértékeiben igen visszafogott lágy nyarak sokszor nehezen találják meg azokat a színvariációkat, amelyekben jól érzik magukat. Ebben az írásban megpróbálok kedvet csinálni a kísérletezéshez, a színekkel való játékhoz mindazoknak, akik elégedetlenek a lágy nyár színtípus nyújtotta lehetőségekkel.

A lágy nyár színtípus harmonikus színpalettájának tulajdonságai: telítetlen, alacsony kontrasztértékű, statikus, világos, hideg.

telítetlen

telített
alacsony
kontrasztértékű

magas
kontrasztértékű
statikus

dinamikus
világos

sötét
hideg

meleg

Ez a füstös, bágyadt színvilág megállapodottságot, nyugalmat sugall, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy unalmasak lesznek az öltözeteink, ha tartjuk magunkat ehhez a színharmóniához. A színpaletta keretein belül megtalálhatjuk ugyanis a kontrasztosabb, dinamikusabb megoldásokat éppúgy, mint az izgalmas monokróm variációkat. Minden lágy nyár típus kiválaszthatja az egyéniségéhez legjobban illő megoldásokat.

Használj több színt egy szetten belül!

A legegyszerűbben úgy tudod izgalmassá tenni az öltözetedet, ha nem ragadsz le egy-két színnél, inkább arra törekszel, hogy a színpalettád több (3-4) színét is felvonultasd egy szetteden belül. A lágy nyárnak igen különös hangulatúak a színkombinációi, érdemes kísérletezni velük. Használhatod a színkörön egymáshoz közeli. de távolabbi színeit is egy összeállításban. Mivel a lágy nyár palettája eléggé statikus, így színte biztosra veheted, hogy bármely színeket is választod a palettádról, azok illenek majd egymáshoz és harmonikus egészet alkotnak.

A lehetőségekhez képest használd ki a lágy nyár színeiben rejtőző dinamizmust és kontrasztértéket!

A lágy nyár gyenge kontrazstértékű palettájában is fel lehet fedezni kontrasztokat. A törtfehér és a tengerészkék, a világos levendula és a sötét padlizsánlila, a világos vízkék és a sötét acélkék, a halványrózsaszín és a grafitszürke párosításával gondoskodhatsz arról, hogy ne legyen unalmas az összhatás.

Viselj izgalmas monokróm szetteket!

A monokróm színösszeállítások mindig magukra vonják a figyelmet, így alkalmasak arra, hogy a füstös, telítetlen színekből kihozzuk a legtöbbet. Legyen szó akár a lilák különböző árnyalatairól, vagy a kékeszöldekről és mindenek előtt a szürkékről, csodás megoldásokat hozhatunk létre.

Ha egy színt választasz, legyen az a legjobb színeid egyike.

Akinek már volt alkalma résztvenni egy alapos színelemzésen, az tudhatja, hogy palettánknak vannak jó és mégjobb színei, Sőt van egy-két árnyalat, amely egyszerűen nekünk van kitalálva. Nos, amikor egy színbe öltöztetjük a testünket, igyekezzünk a legjobb megoldást választani. Hogy melyik a legjobb színünk, azt az egyedi különbségek határozzák meg, hiszen nincs két egyforma színkombinációjú arc, így mindenkinél más-más színek kerülhetnek ki "győztesként", de persze mind a lágy nyár palettáról... :)

Időnként engedj meg magadnak egy kis kilengést!

Ha nagyon vágysz már egy élénkebb színre, szeretnéd megajándékozni magad, valamelyik "színvitaminnal", ez is megoldható. Egy-egy kiegészítő szín kreatívan beilleszthető a lágy nyár palettájába, anélkül, hogy az alapvető színharmóniát végzetesen felborítaná.

Találd meg a stílusodat!

A lágy nyárról sokszor hallani, hogy a finom eleganciája, vagy a romantikus színhatása kijelöli számára a megfelelő stílusirányzatokat. Én azt gondolom, hogy az öltözködési stílusunkat a személyiségünknek kell meghatároznia, amelynek nincs igazán sok köze a színtulajdonságainkhoz. Azt ellenben bizton állíthatom, hogy a lágy nyár visszafogott színvilága mellett szükségünk van egy karakteres, izgalmas és egyedi stílusra. A szigorú, jellegtelen, ötletszegény öltözetek a lágy nyár számára egyet jelentenek a láthatatlanná válással.

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8