K&S Stúdió - stílustanácsadás felsőfokon

A lágy nyár színkombinációi

2018.09.26.

A lágy nyár színtípus színkombinációinak kialakításához kicsit kreatívabbnak kell lennünk. A dinamikájában, kontrasztértékeiben igen visszafogott lágy nyarak sokszor nehezen találják meg azokat a színvariációkat, amelyekben jól érzik magukat. Ebben az írásban megpróbálok kedvet csinálni a kísérletezéshez, a színekkel való játékhoz mindazoknak, akik elégedetlenek a lágy nyár színtípus nyújtotta lehetőségekkel.

A lágy nyár színtípus harmonikus színpalettájának tulajdonságai: telítetlen, alacsony kontrasztértékű, statikus, világos, hideg.

telítetlen

telített
alacsony
kontrasztértékű

magas
kontrasztértékű
statikus

dinamikus
világos

sötét
hideg

meleg

Ez a füstös, bágyadt színvilág megállapodottságot, nyugalmat sugall, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy unalmasak lesznek az öltözeteink, ha tartjuk magunkat ehhez a színharmóniához. A színpaletta keretein belül megtalálhatjuk ugyanis a kontrasztosabb, dinamikusabb megoldásokat éppúgy, mint az izgalmas monokróm variációkat. Minden lágy nyár típus kiválaszthatja az egyéniségéhez legjobban illő megoldásokat.

Használj több színt egy szetten belül!

A legegyszerűbben úgy tudod izgalmassá tenni az öltözetedet, ha nem ragadsz le egy-két színnél, inkább arra törekszel, hogy a színpalettád több (3-4) színét is felvonultasd egy szetteden belül. A lágy nyárnak igen különös hangulatúak a színkombinációi, érdemes kísérletezni velük. Használhatod a színkörön egymáshoz közeli. de távolabbi színeit is egy összeállításban. Mivel a lágy nyár palettája eléggé statikus, így színte biztosra veheted, hogy bármely színeket is választod a palettádról, azok illenek majd egymáshoz és harmonikus egészet alkotnak.

A lehetőségekhez képest használd ki a lágy nyár színeiben rejtőző dinamizmust és kontrasztértéket!

A lágy nyár gyenge kontrazstértékű palettájában is fel lehet fedezni kontrasztokat. A törtfehér és a tengerészkék, a világos levendula és a sötét padlizsánlila, a világos vízkék és a sötét acélkék, a halványrózsaszín és a grafitszürke párosításával gondoskodhatsz arról, hogy ne legyen unalmas az összhatás.

Viselj izgalmas monokróm szetteket!

A monokróm színösszeállítások mindig magukra vonják a figyelmet, így alkalmasak arra, hogy a füstös, telítetlen színekből kihozzuk a legtöbbet. Legyen szó akár a lilák különböző árnyalatairól, vagy a kékeszöldekről és mindenek előtt a szürkékről, csodás megoldásokat hozhatunk létre.

Ha egy színt választasz, legyen az a legjobb színeid egyike.

Akinek már volt alkalma résztvenni egy alapos színelemzésen, az tudhatja, hogy palettánknak vannak jó és mégjobb színei, Sőt van egy-két árnyalat, amely egyszerűen nekünk van kitalálva. Nos, amikor egy színbe öltöztetjük a testünket, igyekezzünk a legjobb megoldást választani. Hogy melyik a legjobb színünk, azt az egyedi különbségek határozzák meg, hiszen nincs két egyforma színkombinációjú arc, így mindenkinél más-más színek kerülhetnek ki "győztesként", de persze mind a lágy nyár palettáról... :)

Időnként engedj meg magadnak egy kis kilengést!

Ha nagyon vágysz már egy élénkebb színre, szeretnéd megajándékozni magad, valamelyik "színvitaminnal", ez is megoldható. Egy-egy kiegészítő szín kreatívan beilleszthető a lágy nyár palettájába, anélkül, hogy az alapvető színharmóniát végzetesen felborítaná.

Találd meg a stílusodat!

A lágy nyárról sokszor hallani, hogy a finom eleganciája, vagy a romantikus színhatása kijelöli számára a megfelelő stílusirányzatokat. Én azt gondolom, hogy az öltözködési stílusunkat a személyiségünknek kell meghatároznia, amelynek nincs igazán sok köze a színtulajdonságainkhoz. Azt ellenben bizton állíthatom, hogy a lágy nyár visszafogott színvilága mellett szükségünk van egy karakteres, izgalmas és egyedi stílusra. A szigorú, jellegtelen, ötletszegény öltözetek a lágy nyár számára egyet jelentenek a láthatatlanná válással.

vissza

Bemutatkozás

Referenciák

Vendégeim visszajelzéseiből:

"Kedves Ágnes! Nem tudom mit csinált az én urammal, de miután kilépett Öntől egy órán keresztül beszélt színekről, stílusokról és olyan szavakat használt, amiket soha nem gondoltam, hogy valaha is kimond. Közölte velem, hogy mostantól 5 színen kívül többet is meg tud majd különböztetni, kidobhatom az összes barna ingét, mert az nem áll jól neki, felvesz majd pirosat és jelentsem be a szabóhoz. 2 percre van tőlünk itt Győrben egy szabó, eddig a be nem megy kategória volt. Kérdeztem tőle, hogy egy kicsit se unta? Bevallotta, hogy azért néha elvesztette a fonalat, de ahogy Ön körbe írta a rövid lábát, meg a rövid nyakát, az külön élmény volt és tanult Öntől. Neki feltesznek egy háromszorosan összetett mondatot és képes rá igennel vagy nemmel felelni, miközben átgondolta az összes lehetséges variációt. Szerintem az Ön hatására hamarosan megvesz olyan ruhadarabot, amit azelőtt sose. Hatalmas köszönettel, Hajnalka"

"A tanácsaid nagyon hasznosak lesznek, tisztában vagyok vele, hogy türelemre és időre van szükség, hogy  kialakuljon egy új alapruhatár, amiben majd jól érzem magam, de sikerült megmutatnod merre induljak el. Gratulálok a munkádhoz, szakmailag nagyon felkészült vagy, sok ismerősömnek meséltem mar Rólad, mert tényleg nagyon meg vagyok elégedve. Éva"

"Régóta olvasgatok stílus blogokat és számomra te vagy a leghitelesebb, legkifinomultabb, ezért is mentem el hozzád. Nem csalódtam! Külön élmény volt, hogy nem csupán a külsőmet, de a "lelkemet", a személyiségemet is igyekeztél megismerni. Úgy érzem, hogy a segítségeddel sikerülni fog új életet kezdenem. Hálával: Barbara"

"A múlt heti óra után másképp nézem a boltok kínálatát, vettem is egy pink felsőt. Hárman is szóvá tették, hogy mi ez a váltás, és ketten meg is dicsérték, hogy milyen jól áll :) Tényleg nagyon sokat javítanak rajtam a színek, köszönöm :)" Eszter

"Örülök, hogy találkoztunk, nagyon hasznosak voltak  a tanácsaid, amit igyekszem beépíteni. Az első élményem egy ruhaüzletben volt. Az új szempontrendszer, amit tőled kaptam, teljesen más irányba vitt el, ami számomra új és izgalmas kalandozásnak ígérkezett. Igyekszem ezek mentén átalakítani/felépíteni a ruhatáramat. Köszönöm a segítséget!" Margit

"Élmény volt ott lenni Nálad és azóta minden nap alkalmazom a tanultakat. Rengeteg inspirációt kaptam Tőled!" Zsuzsi

"Örülök, hogy eljutottam Hozzád és részt vettem a tanfolyamon!" Krisztina

"Köszönöm a rengeteg munkát! Nagyon izgi volt!" Zsanett

"Köszönöm a tanácsadást, nagyon hasznos volt. Jó érzés, hogy tudom mit kell keresnem az üzletekben." Ibolya

"A nyugodt, intelligens, kedves személyiséged és a sugárzó emberszereteted nagyon inspirálólag hatott rám. Köszönöm a pozitív gondolatokat!" Szera