K&S Stúdió - ahol magadra találsz...

Színtanácsadás, stílustanácsadás, sminktanácsadás

A természet színei az öltözködésben

2015.06.03.

Melindával arról beszélgettünk, hogy megszokott, bejáratott színkombinációink biztonságos, de időnként már némileg unalmas világába hogyan tudunk újszerű, mégis harmonikus megoldásokat csempészni.

Egyszerű, de célravezető praktika lehet divatoldalak, weblapok nézegetése. A sokezer variáció közül kiválaszthatjuk a nekünk legjobban tetsző, a színeinknek és/vagy az éppen aktuális trendeknek megfelelő színkombinációkat.

Egy másik, kicsit talán nehezebb, de sokkal élvezetesebb megoldás, ha a természetes színhangzatokat vizsgáljuk meg, és innen merítünk ötleteket, megoldásokat. Itt különösen jól jön a jó megfigyelőképesség és a színérzék. Talán nevezhetjük haladó szintnek, de egy kis gyakorlás után mindenkinek menni fog!

Mutatok néhány példát:

Egy kirándulás alkalmával megfigyelheted például az ég, a hegyek, a víz és a növényzetek összhangját, az árnyékok és a fények játéka eredményezte tónusokat.

Ezek a színek például harmóniában vannak egymással a természetben, de a ruhatáradban is jól mutathatnak együtt, ha valamelyik hideg színtípusba (tél, nyár) tartozol.

Ha hideg és élénk típus vagy (tél), jól állnak a kontrasztok, ha lágy típus vagy (nyár) az egymásba símuló árnyalatokat válaszd.

hideg

hideg by stiliszta featuring a blue skirt

Érdemes a piacokon is nem csupán a bevásárlásra koncentrálni. Gyönyörű színkombinációkatra lehet akadni! A gyümölcsök, zöldségek színei üde és változatos színvilágot alkotnak. Ha meleg színtípus vagy (ősz, tavasz) a piacokon biztosan találsz magadnak csodálatos színösszeállításokat.

Az élénkebb, világosabb típusúak (tavasz) választhatják az élénk, kontrasztos megoldásokat, míg a mélyebb, sötétebb típusúak (ősz) a sötétebb, tompább színek párosításával érhetnek el jó végeredményeket.

meleg

meleg by stiliszta featuring a lace top
Nyaralás közben egy naplementét, vagy egy olajfa-ligetet is nézhetünk kicsit más szemmel.
Ha ezt a látványt sikerül megörökítenünk, máris kész a lágy és hideg szettünk.
Ez pedig tökéletes inspiráció, ha inkább sötét a színvilágunk.
Légy kreatív!
A képek forrása: polyvore.com, pinterest.com
***
vissza