Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Ezüstmánia

 

A tanácsadásokon mindig kitérünk az ékszerekre, kiegészítőkre is, mivel színtípustól függően más-más fém szín harmonizál a bőrünk, hajunk, szemünk színével. Talán nem meglepő, hogy az ezüst a hideg típusoknak, azaz a teleknek és a nyaraknak ajánlható, hiszen az ezüst hideg fényű nemesfém.


Ebben a bejegyzésben azonban nem az ékszerekről szeretnék szólni, a modern textilgyártási eljárásoknak köszönhetően ugyanis szebbnél szebb ezüst fényű kelmét állítanak elő és készítenek belőle alkalmi és mindennapi viseletre szolgáló ruhaneműket. Ezen kívül nagy divat az ezüst cipő és táska is.

Sajnos, mint minden divatirányzat, így az ezüstmánia is képes ízléstelen irányt venni, ám, ha stílusérzékkel és önmérséklettel alkalmazzuk, szemet gyönyörködtető végeredményt kaphatunk. Most ezekből mutatok néhányat.

A fokozatosság elve alapján induljunk ki abból, hogy szeretjük ugyan az ezüstöt, de inkább csak kiegészítőként alkalmaznánk a hétköznapokon. A magam részéről ez a legtöbb, amit hétköznapi viseletként javasolni tudok, ezt viszont jószívvel!

Íme néhány izléses megoldás:

Az ezüst csodálatos kiegészítője a natúr földszíneknek. Mivel a fémes csillogás feltűnő, karakteres, azaz dominál a szettben, a többi ruhadarabbal ne akarjuk azt túlharsogni. Minden más, amit viselünk legyen visszafogott, egyszerű.

grey

A szürke különösen kedveli az ezüst kiegészítőket.

A sportos öltözet ezüsttel kiegészítve igazán pikáns összhatást eredményez. Mint minden szettnél, itt is szükséges egy irányvonal, koncepció, amely alapján az ezüst kiegészítőt a szettbe illesztjük.

A jobb oldali szettnél a széles, letisztult vonalú nyaklánccal az ezüst cipő elsőrangú keretet ad az öltözetnek.


google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8