K&S Stúdió - ahol magadra találsz...

Színtanácsadás, stílustanácsadás, sminktanácsadás

Ezüstmánia

2016.07.30.

A tanácsadásokon mindig kitérünk az ékszerekre, kiegészítőkre is, mivel színtípustól függően más-más fém szín harmonizál a bőrünk, hajunk, szemünk színével. Talán nem meglepő, hogy az ezüst a hideg típusoknak, azaz a teleknek és a nyaraknak ajánlható, hiszen az ezüst hideg fényű nemesfém.


Ebben a bejegyzésben azonban nem az ékszerekről szeretnék szólni, a modern textilgyártási eljárásoknak köszönhetően ugyanis szebbnél szebb ezüst fényű kelmét állítanak elő és készítenek belőle alkalmi és mindennapi viseletre szolgáló ruhaneműket. Ezen kívül nagy divat az ezüst cipő és táska is.

Sajnos, mint minden divatirányzat, így az ezüstmánia is képes ízléstelen irányt venni, ám, ha stílusérzékkel és önmérséklettel alkalmazzuk, szemet gyönyörködtető végeredményt kaphatunk. Most ezekből mutatok néhányat.

A fokozatosság elve alapján induljunk ki abból, hogy szeretjük ugyan az ezüstöt, de inkább csak kiegészítőként alkalmaznánk a hétköznapokon. A magam részéről ez a legtöbb, amit hétköznapi viseletként javasolni tudok, ezt viszont jószívvel!

Íme néhány izléses megoldás:

Az ezüst csodálatos kiegészítője a natúr földszíneknek. Mivel a fémes csillogás feltűnő, karakteres, azaz dominál a szettben, a többi ruhadarabbal ne akarjuk azt túlharsogni. Minden más, amit viselünk legyen visszafogott, egyszerű.

grey

A szürke különösen kedveli az ezüst kiegészítőket.

A sportos öltözet ezüsttel kiegészítve igazán pikáns összhatást eredményez. Mint minden szettnél, itt is szükséges egy irányvonal, koncepció, amely alapján az ezüst kiegészítőt a szettbe illesztjük.

A jobb oldali szettnél a széles, letisztult vonalú nyaklánccal az ezüst cipő elsőrangú keretet ad az öltözetnek.


silver shoes

Most pedig következzenek az igazi ezüst szettek. Itt már nem csupán kiegészítőként alkalmazzuk az ezüstöt, cipők, táskák, övek formájában, hanem az ezüst lesz a domináló "szín" az öltözetben.Természetesen nem mindegy az sem, hogy az ezüstszálas kelme mennyire fényes, mennyire karakteres. Minél fényesebb, annál inkább kiemeli, nagyítja az alatta lévő domborulatokat. Ezt nem árt szem előtt tartani, amikor ezüst színű ruhadarabot választunk, vagyis például a körte alkatúak inkább dzsekit, kabátot, vagy felsőrészt válasszanak, a V alkatúak pedig az ezüst szoknyák és nadrágok között keressenek kedvükre valót.

Ezeket a kombinációkat hétköznapi, munkahelyi viseletként már nem javaslom (a trendekkel ellentétben), ellenben egy hétköznap esti találkozóra, vacsorára, koncertre annál inkább.

silver3

Végül következzenek a csodálatos buja ezüst fényű alkalmi ruhák!

***

vissza