K&S Stúdió - ahol magadra találsz...

Színtanácsadás, stílustanácsadás, sminktanácsadás

Jolly Joker színek

2015.06.16.

Amikor a színelemzés szóba kerül, sok ismerősömön azt látom, hogy zavarban van. Akadnak bőven, akik szeretnék ugyan megtudni, hogy milyen színek állnak jól nekik, de sem idejük, sem kedvük nincs a színelemzés elméleteivel megismerkedni.

Olyanokat is ismerek szép számmal, akik kisebb-nagyobb mértékben érdeklődnek a színelemzés iránt, ám amikor a gyakorlati megvalósításra kerül a sor, elkedvetlenednek, mert nem találják az üzletekben azokat az árnyalatokat, melyeket a színtanácsadó, vagy a szakirodalom javasolt nekik.

Hölgyeim! Ha nincs kedvetek és időtök a saját színeitek után futkosni, ne érezzétek ettől rosszul magatokat! Van elég frusztráció az életünkben, ne tetézzük még a színelemzéssel is!

Inkább válasszátok a Jolly Joker színeket. Bár a színtanácsadók nagy része biztosan tiltakozna, ha ezt olvasná, én azt hiszem, hogy játszva összeállítható olyan alapruhatár, amely bármilyen színtípus számára kifogástalan megjelenést biztosít. Ezeknek a színeknek közös jellemzőjük, hogy nem túl sötétek, nem túl világosak, nem túl élénkek, valamint, hogy a hideg és meleg színek határán találhatók.

Nem csigázom tovább az érdeklődéseteket, lássuk, melyek ezek a színek!

Törtfehér, elefántcsont

Míg a fehér nehéz szín és nagyon keveseknek áll jól, addig a krémbe hajló törtfehér mindenkinek megfelelő választás. Bármely színnel kombinálható és megfelelő fényt ad az arcnak, így főleg ingeket, blúzokat, topokat, blézereket, pulóvereket vásároljunk ebben a színben. Ha sötét hajú, sötét szemű vagy, viseld a törtfehéret sötét színekkel, például sötétkékkel, sötétszürkével, vagy feketével.

Középszürke, ónszürke

Kiváló választás, mert semleges és visszafogott. Kosztümöket, öltönyöket, kabátokat keresve jusson eszedbe, hogy legtöbbünknek a fekete nem előnyös, ellenben a középszürkével nem lehet melléfogni. Ha élénk, vagy aranyló a hajszíned, meleg színeket válassz (sárgás, pirosas) a középszürkéhez.

Kőszürke, tóp

Kicsit melegebb hatásúak, mint a középszürke és az ónszürke, de ugyanúgy semlegesek, bármely más színnel párosíthatók. Ha sötét, vagy élénk a hajszíned és világos a szemed, válassz a szürkésbarnához sötét és élénk színeket, hogy ellensúlyozd a szürkésbarna tompaságát.

Közép tengerészkék

Aki nem szereti a szürkét, vagy szeretne mellé más, a minkahelyi öltözeteknek is megfelelő színt választani, a sötét szürkéskék árnyalatokban nem fog csalódni. Remekül mutat majd a törtfehérrel, vagy a türkizzel, de rózsaszínnel is kiváló párost alkot, ugyanúgy, mint a szürkék. Aki sötétnek érzi, viselje ezt a színt az arcától távolabb, vagy párosítsa világos színekkel.

Középlila, levendula

A levendula sem okoznak csalódást, akárkiről legyen is szó. A lilától sokan tartanak, pedig a hideg és a meleg színek határán elhelyezkedő lilák önmagukban és világosabb színekkel (törtfehér, rózsaszín) kombinálva is csodálatosak. Különösen alkalomra ajánlom.

Pávakék, smaragd türkiz

Azok a türkizek, melyekben a kék és a zöld egyenlő arányban található minden színtípus számára remek megoldást jelentenek. Érdemes közepes telítettségű türkizt választani. A nagyon halvány türkizek a hideg, világos bőrszínt még sápadtabbá teszik.

Meleg rózsaszín

A közepesen telített, nem túl meleg és nem túl hideg rózsaszín szintén minden színtípus számára jó megoldás, különösen a szürkékkel, vagy a szürkéskékekkel, de a törtfehérrel is remek lehet.


Ha ezek a színek alkotják az alapruhatáratokat, sokkal könnyebb lesz öltözni, nem kell aggódni, hogy vajon a választott ruha a ti színetek-e és, ha a kedvetek úgy tartja bármikor kiegészíthetitek egy-két a színtípusotoknak megfelelő ruhadarabbal.

universal color

Ebből az alapruhatárból aztán számtalan kombinációt összeállíthattok és biztosak lehettek benne, hogy a színválasztásaitokkal nem fogtatok mellé.

szett

Az illusztrációk a polyvore.com segítségével készültek.

***

vissza