Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Kedvenc színeink: A mustársárga

 

A népszerű színeket felvonultató sorozatban az egyik legkedveltebb sárga színárnyalathoz, a mustársárgához érkeztünk. Bár tipikusan az ősz színtípus palettáján szereplő színről beszélünk, de mint látni fogjuk, kis kreativitással az összes színtípus beépítheti az öltözködésébe.

A mustársárgára gondolva egyfajta meleg, közepesen telített árnyalat jut eszünkbe, persze, mint mindenn színnek, a mustársárgának is számtalan árnyalata létezik.

Ennek a melegséget árasztó, mégsem harsány színnek nagy előnye, hogy szinte minden színnel párosítható, a hideg semleges színekkel éppúgy, mint a meleg földszínekkel.

Természetesen az ősz színpaletta bármely színével remek párost alkot, így a rozsdavörös, a khaki, az erdőzöld, a meleg barna és a bordó is gond nélkül párosítható a mustársárgával. Ugyanakkor a lilák, a liláskékek és a kékek is izgalmas kiegészítői a mustársárgának.

A fekete és a sötétkék is remekül mutat a mustársárga mellett, ugyanakkor a szürke bármely árnyalata is remekül használható vele. A mustársárga harmadik színként is jól alkalmazható, így például a fekete-fehér párost is bátran kiegészíthetjük mustársárgával.

Ősz színtípus

Mivel az ősz színtípus palettáján szerepel a mustársárga, bármelyik színének természetes párja lehet a mustársárga, de önmagában is kitűnő választás, legyen szó akár egy kabátról, vagy egy alkalmi ruháról.

Nyár színtípus

A nyár típus inkább nadrágok, szoknyák, cipők és egyéb kiegészítők színéül választhatja a mustársárgát, az arc közelében nem szerencsés ezt a sárgát alkalmaznia. Szürkékkel, kékekkel, lilákkal csodálatos színvilágot varázsolhatunk a mustársárga mellé.

Tél színtípus

A tél színtípus palettájától nem teljesen idegen a mustársárga, bár annak inkább szürkésebb, hidegebb változata. Feketével, fehérrel, sötét fenyőzölddel, sötétlilával és tűzpirossal is viselheti a mustársárgát.

Tavasz színtípus

A tavaszi színpalettán is biztosan találunk olyan színeket, melyek harmonizálnak a mustársárgával. A korallszín, a türkizek, vagy a fűzöld is méltó párja lehet a mustársárgának, és természetesen a visszafogott, világos semleges színekkel is csodásan mutat.

A képek forrása: pinterest

***

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8