K&S Stúdió - stílustanácsadás felsőfokon

Stílustanácsadás, sminktanácsadás, színtanácsadás, alapruhatár tervezés

Kedvenc színeink: A rózsabézs

2017.05.23.

A türkizről és a tengerészkékről köztudott, hogy amolyan Jolly Joker színek, azaz minden színtípus alkalmazhatja. A rózsabézs manapság igen közkedvelt szín, mégis kevesen tudják róla, hogy szinte minden színtípus palettáján szerepel.

 Ennek a szép pasztellnek az a titka, hogy a hideg és a meleg színek határán található, valahol félúton a rózsaszínek és a homokszínek között. Igen sokoldalúan alkalmazható, az esküvői ruhától a hétköznapi viseletig, mindenféle szett semleges színeként felhasználható.

y.jpg

6469ede29fa0f93f4bdec7e0cde5bc37.jpg

Természetesen a rózsabézsnek is több árnyalata van, a sötétebbek már a rózsabarna irányába mutatnak.

2_4.jpg

A rózsabézs remekül mutat a visszafogott rózsaarannyal, melyet rácáfolva az arannyal kapcsolatos összes intelemre, a hideg színtípusok is viselhetik, hiszen nem sárgás, hanem rózsaszínes fényű.

5_3.jpg

Nézzük meg, hogy a különféle színtípusok milyen színkombinációkkal viselhetik a csodálatos rózsabézst!

Ősz

Az ősz színtípusúak remekül mutatnak, ha például a rózsabézst khaki-vel, óarannyal, vagy rozsdaszínekkel viselik. A rózsabézs legjobban a lágy ősz színtípus palettájához illeszkedik, de semleges kiegészítő színként minden ősz típus viselheti.

Tavasz

A tavasz színtípusba tartozók akár korall pirossal, vagy türkizzel is kombinálhatják a rózsabézst. Az élénk tavasz talán sápadtnak tűnhet a rózsabézsben, ha nem dobja fel színpalettája élénk színeivel, de a világos tavasz akár pasztellekkel párosítva is viselheti.

Nyár

A nyár színtípusúak számára is kellemes semleges szín a rózsabézs, melyet kiegészíthetnek kékkel, lilával, vagy akár pinkkel is. A nyarak közül a lágy nyár szinte elengedhetetlen semleges színe a rózsabézs, de a világos nyár is remekül használhatja. A hideg nyarak óvatosan közelítsenek a rózsabézs felé, de ne tegyenek le róla. Én is sokáig távol tartottam magam ettől a szép színtől, mígnem beleszerettem egy télikabátba, ami nagyon is beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Hideg nyárként inkább a sötétebb árnyalatait érdemes választani és kiegészíteni például törtfehérrel, vagy halványszürkével...

Tél

Talán a tél típusba tartozók tudják legkevésbé kihasználni a rózsabézst. Számukra inkább a fényes anyagokat ajánlom, úgy mint a selyem, vagy a szatén, ha rózsabézs holmit keresnek. Élénk színekkel, például püspöklilával, királykékkel, vagy feketével jól mutathat rajtuk is.

***
vissza