• .

Kedvenc színeink: FEKETE

2016.05.23.

A fekete szín az öltözködésben Coco Chanel óta egybeforrt az eleganciával, a vagánysággal, a kifinomultsággal és a művésziességgel, de szeretjük a feketét azért is, mert vékonyít, mert nem kényes, mert minden más színnel jól passzol.

Ahogy azt ezen a Munsell - ábrán is láthatjátok, a fekete tulajdonképpen nem szín, inkább a színek hiánya. Másképpen, minden szín legsötétebb, legtelítettlenebb árnyalata fekete.

A fekete ellentmondásos "szín", mely láttán az eleganciára, a magasztosságra ugyanúgy asszociálunk, mint például a gyászra, a rejtélyre, vagy éppen a gonoszságra.

Az öltözködésben Coco Chanell lázadó, formabontó elképzeléseinek köszönhetően a fekete már egy évszázada rendkívül közkedvelt.

Kevés embert ismerek, aki elutasítja a feketét, annál többen vannak azok, akik akkor sem mondanak le róla, ha nem az ő színük. Pedig sajnos azt kell, hogy mondjam, csak a tél típusba tartozók viselhetik korlátlanul.

A tavasz számára túl sötét, a nyár számára egyszerűen komor, az ősz számára túl hideg a fekete.

tavasz

nyár

ősz

Ez persze korántsem jelenti azt, hogy teljesen le kell mondani a feketéről. A fekete jelenléte az öltözetben lehet visszafogottabb, jelzés-szerű is, kombinálhatjuk más színekkel, elhelyezhetjük az arcót távol. Javíthatunk az összeképen erősebb sminkkel, vagy a színtípusunknak megfelelő ékszerekkel. Mindezzel együtt, bár a fekete nagyon csábító, kiválthatjuk a színtípusunknak megfelelő sötétebb színnel, például tengerészkékkel, szürkével, vagy barnával.

A képek forrása: Pinterest.com

***

vissza

Referenciák

Vendégeim visszajelzéseiből:

"Kedves Ágnes! Nagyon hasznos volt a találkozásunk! Egyrészt visszajelzést kaptam arról, hogy fiatalabb éveimben elég jó érzékkel sikerült rátalálni a saját színeimre. Másrészt, hogy az idő múlásával sem kell erről az útról letérnem, feleslegesen más színvilággal próbálkozni, kísérletezni - hanem csak az életkornak megfelelő összhangot, harmóniát kell szem előtt tartani, kialakítani. (Ez mindenképpen pénztárcakímélő, fontos információ volt! :)) Mind a színeket tekintve, mind a testalkatra vonatkozólag - mondhatnám, "nagyon jó szemed van"! :) Másképp fogalmazva, munkádban egyértelműen jelenik meg a jó érzék a profizmussal. Az emlékeztetőt már átfutottam - egyszerűen isteni! Nagyon jó, nagyon hasznos! Elnézést a közvetlenségért - de küldöm szeretetteli ölelésem! :) Brigitta"

"Nagyon köszönöm!!!!! Mikor beszálltam a liftbe és az ottani tükörbe néztem rácsodálkoztam az arcomra - üdébb, frissebb és fiatalosabb lett a sminktől, amit elkészítettél. Még mindig a szürke hatása alatt vagyok - a barna, narancs, sötét, élénk és meleg színű ruhadarabok a szekrényből zsákba kerülnek ... majdnem üressé fog válni a szekrényem, de lépésről lépésre fogok haladni - most már tudom, hogy milyen fazonú ruhadarabokra lesz szükségem - ehhez nagyon köszönöm az összefoglaló füzetedet is.
Nehéz szavakba önteni, amit érzek ... olyan mint egy újjászületés!
Hálás vagyok a sorsnak, hogy eljutottam Hozzád! Szeretettel: Csongi"

"Szeretném megköszönni a mai tanácsadást, nagyon hasznos volt számomra! Kedvet is kaptam újra a "régi" kedvenc színeimhez, ki kell használnom hogy a szabadidőmben még tudom őket viselni. :) Örülök hogy eljutottam hozzád, már a honlapod alapján is látszott milyen igényes vagy és mennyire szívvel-lélekkel dolgozol. Krisztina"