Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Öltözködési stílusok és színvariációk - TÉL

2015.03.16.

Az öltözködési stílusok és a színviszonyok közötti összefüggések bemutatását a tél típussal folytatjuk. A tél különlegességét az adja, hogy az ebbe a színtípusba tartozók számára a tiszta, elsődleges színek, különösen a kék és a vörös remekül állnak, de a fekete és a fehér is kiválóan mutatnak rajtuk. Az ebben rejlő lehetőségekről is lesz szó a cikkben.

Klasszikus stílus

A klasszikus stílus elegáns, letisztult, kiegyensúlyozott hatásának kifejezésére a tél számára nyugodt szívvel választhatunk akromatikus, azaz szín nélküli színhangzatot. Biztosak lehetünk benne, hogy az összhatás jól harmonizál majd a tél típus természetes színeivel akár a fekete - fehér, akár a szürke-fehér, de még a fekete-szürle színhangzatok esetében is.

Akromatikus színhangzat

Romantikus stílus

A romantikus stílushoz most is, mint ahogy a tavasz típusnál tettük, a monokróm színhangzat lágy, nyugodt hatását használjuk fel.

A levendula árnyalataiból kiindulva például, játszva kialakíthatunk  romantikus hatású szetteket a tél típusúak számára.

A levendula és monokróm színpárjaiA színkör egyazon szeletének árnyalatai

Drámai stílus

A merész és feltűnő drámai stílushoz a tél esetében az elsőrendbeli színekből álló színhangzat adja a legszembeötlőbb megoldást, de a tél bármely színe és annak komplementere is megfelelő hatást eredményez. A nagy kifejezőerejű piros mellett a tiszta kék és a sárga tarka, vidám, erőteljes hatású.

Elsődleges színekA három elsődleges szín a színkörön

Időtlen stílus

Az elegáns, kortalan, természetes hatású időtlen stílushoz a tél számára most a fehéret és a különböző törtfehéreket választottam. Ez is az akromatikus színhangzatok egyike, bár, ha különböző árnyalatú törtfehéreket helyezünk egy szettbe, akkor analóg színhangzatról beszélhetünk.

Törtfehér árnyalatokA színkör legbelső, szomszédos színei színei

A képek forrása: pinterest.com

***

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8