Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Semleges színeink - 1. rész: Tavasz, Nyár

 

Amikor irodai szetteket állítunk össze, a variálhatóság érdekében igyekszünk semleges színű szoknyákat, nadrágokat, blézereket keresni. Ezeket aztán (ha akarjuk) feldobhatjuk színpalettánk karakteresebb színeivel. Ebben az írásban megmutatom, hogy színtípustól függően milyen semleges színeket érdemes választanunk és hogyan variálhatjuk azokat a palettánk más elemeivel.

TAVASZ

Kezdjük a legnehezebbel! A tavasz típusba tartozóknak okozhatja a legnagyobb gondot a semleges irodai öltözetek összeállítása, hiszen ez alapvetően egy  élénk, telített színvilág.

VILÁGOS TAVASZ

A világos tavasz leginkább a világos semleges színeket építheti be az irodai megjelenésbe, amit aztán a tavasz palettáról való színekkel a kedve szerint kiegészíthet. Az összhatás mindig legyen világos. Végső esetben (ha például a dress code sötét kosztümöt ír elő) a tengerészkéket javaslom választani. Ez amolyan univerzális szín, minden színípus számára megfelelő semleges szín lehet.  


MELEG TAVASZ

A meleg tavasz bátran választhatja a vaníliát és óvatosan, egyes meleg barnákkal is kiegészítheti a semleges repertoárját az olyan meleg tavaszi színek kíséretében, mint például a korall, a napsárga, vagy a lazacrózsaszín.


ÉLÉNK TAVASZ

Az élénk tavasz a sötét semleges színeket is nyugodt szívvel választhatja. A fekete, a tengerészkék, vagy a csokoládébarna az élénk tavasz esetében kontrasztot adó tavaszi színekkel a legjobb. A világosabb semleges színeket élénk kiegészítőkkel javaslom párosítani.


NYÁR

Míg a tavasz élénk, telített és meleg színekből áll, addig a nyár telítetlen és hideg színeket foglal magában. A két típus közös jellemzője ugyanakkor, hogy alapvetően világos színeket foglal magában. Persze ez egy leegyszerűsített képlet, mint azt látni is fogjátok mindjárt.

VILÁGOS NYÁR

A világos nyár semleges színei a hideg, világos és középszürkék, a kékesszürkék és az univerzális tengerészkék. Ezek mindegyike remekül párosítható a nyári színpaletta világos, pasztell árnyalataival.


LÁGY NYÁR

A lágy nyár színei szembetűnően különböznek a világos nyárétól: sötétebbek, tompábbak, füstösebbek. Semleges színeiben dominálnak a középszürkék, a hideg középkékek és a barnásszürkék. És igen, az univerzális tengerészkék is...


HIDEG NYÁR

A hideg nyár a nyári paletta legélénkebb színeit tartalmazza. Ez a nyártípus jól tolerálja a kontrasztosabb színkombinációkat is. A semleges színei jellemzően a kékek, a szürkéskékek és a szürkék.

***

A második részben a tél és az ősz semleges színei kerülnek majd sorra.... hamarosan. :)


vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8