• .

Semleges színeink - 1. rész: Tavasz, Nyár

 

Amikor irodai szetteket állítunk össze, a variálhatóság érdekében igyekszünk semleges színű szoknyákat, nadrágokat, blézereket keresni. Ezeket aztán (ha akarjuk) feldobhatjuk színpalettánk karakteresebb színeivel. Ebben az írásban megmutatom, hogy színtípustól függően milyen semleges színeket érdemes választanunk és hogyan variálhatjuk azokat a palettánk más elemeivel.

TAVASZ

Kezdjük a legnehezebbel! A tavasz típusba tartozóknak okozhatja a legnagyobb gondot a semleges irodai öltözetek összeállítása, hiszen ez alapvetően egy  élénk, telített színvilág.

VILÁGOS TAVASZ

A világos tavasz leginkább a világos semleges színeket építheti be az irodai megjelenésbe, amit aztán a tavasz palettáról való színekkel a kedve szerint kiegészíthet. Az összhatás mindig legyen világos. Végső esetben (ha például a dress code sötét kosztümöt ír elő) a tengerészkéket javaslom választani. Ez amolyan univerzális szín, minden színípus számára megfelelő semleges szín lehet.  


MELEG TAVASZ

A meleg tavasz bátran választhatja a vaníliát és óvatosan, egyes meleg barnákkal is kiegészítheti a semleges repertoárját az olyan meleg tavaszi színek kíséretében, mint például a korall, a napsárga, vagy a lazacrózsaszín.


ÉLÉNK TAVASZ

Az élénk tavasz a sötét semleges színeket is nyugodt szívvel választhatja. A fekete, a tengerészkék, vagy a csokoládébarna az élénk tavasz esetében kontrasztot adó tavaszi színekkel a legjobb. A világosabb semleges színeket élénk kiegészítőkkel javaslom párosítani.


NYÁR

Míg a tavasz élénk, telített és meleg színekből áll, addig a nyár telítetlen és hideg színeket foglal magában. A két típus közös jellemzője ugyanakkor, hogy alapvetően világos színeket foglal magában. Persze ez egy leegyszerűsített képlet, mint azt látni is fogjátok mindjárt.

VILÁGOS NYÁR

A világos nyár semleges színei a hideg, világos és középszürkék, a kékesszürkék és az univerzális tengerészkék. Ezek mindegyike remekül párosítható a nyári színpaletta világos, pasztell árnyalataival.


LÁGY NYÁR

A lágy nyár színei szembetűnően különböznek a világos nyárétól: sötétebbek, tompábbak, füstösebbek. Semleges színeiben dominálnak a középszürkék, a hideg középkékek és a barnásszürkék. És igen, az univerzális tengerészkék is...


HIDEG NYÁR

A hideg nyár a nyári paletta legélénkebb színeit tartalmazza. Ez a nyártípus jól tolerálja a kontrasztosabb színkombinációkat is. A semleges színei jellemzően a kékek, a szürkéskékek és a szürkék.

***

A második részben a tél és az ősz semleges színei kerülnek majd sorra.... hamarosan. :)


vissza

Referenciák

Vendégeim visszajelzéseiből:

"Kedves Ágnes! Nagyon hasznos volt a találkozásunk! Egyrészt visszajelzést kaptam arról, hogy fiatalabb éveimben elég jó érzékkel sikerült rátalálni a saját színeimre. Másrészt, hogy az idő múlásával sem kell erről az útról letérnem, feleslegesen más színvilággal próbálkozni, kísérletezni - hanem csak az életkornak megfelelő összhangot, harmóniát kell szem előtt tartani, kialakítani. (Ez mindenképpen pénztárcakímélő, fontos információ volt! :)) Mind a színeket tekintve, mind a testalkatra vonatkozólag - mondhatnám, "nagyon jó szemed van"! :) Másképp fogalmazva, munkádban egyértelműen jelenik meg a jó érzék a profizmussal. Az emlékeztetőt már átfutottam - egyszerűen isteni! Nagyon jó, nagyon hasznos! Elnézést a közvetlenségért - de küldöm szeretetteli ölelésem! :) Brigitta"

"Nagyon köszönöm!!!!! Mikor beszálltam a liftbe és az ottani tükörbe néztem rácsodálkoztam az arcomra - üdébb, frissebb és fiatalosabb lett a sminktől, amit elkészítettél. Még mindig a szürke hatása alatt vagyok - a barna, narancs, sötét, élénk és meleg színű ruhadarabok a szekrényből zsákba kerülnek ... majdnem üressé fog válni a szekrényem, de lépésről lépésre fogok haladni - most már tudom, hogy milyen fazonú ruhadarabokra lesz szükségem - ehhez nagyon köszönöm az összefoglaló füzetedet is.
Nehéz szavakba önteni, amit érzek ... olyan mint egy újjászületés!
Hálás vagyok a sorsnak, hogy eljutottam Hozzád! Szeretettel: Csongi"

"Szeretném megköszönni a mai tanácsadást, nagyon hasznos volt számomra! Kedvet is kaptam újra a "régi" kedvenc színeimhez, ki kell használnom hogy a szabadidőmben még tudom őket viselni. :) Örülök hogy eljutottam hozzád, már a honlapod alapján is látszott milyen igényes vagy és mennyire szívvel-lélekkel dolgozol. Krisztina"


google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8