K&S Stúdió

Stílustanácsadás, sminktanácsadás, színtanácsadás felsőfokon

Színkombinációk: konszolidált, vagy kreatív?

2018.07.04.

Ha már ismerjük a színtípusunkat és azon töprengünk, hogy milyen színkombinációkat válasszunk két tényező befolyásol bennünket leginkább: 1. a személyiségünk, vagy habitusunk 2. az alkalom amelyre az öltözetet összeállítjuk. Ebben a cikkben minden színtípushoz egy konszolidált, klasszikus és egy kreatív, rendhagyó színösszeállítást ajánlok.

Élénk tél

Az élénk tél számára igazi kihívás, hogy konszolidált, akár hivatali megjelenése kelően visszafogott legyen, ugyanakkor pedig színtípusának megfeleő kontrastos és élénk színkombinációkat használja. A fekete-fehér ugyan erős kontraszt értékkel bír, de egy karakteres élénk szín teszi igazán az élénk tél színtípus sajátjává. Lehet az tűzpiros, vagy élénkbordó, ciklámen, vagy citromsárga, a lényeg, hogy kellően vibráló legyen.

A kreatív megoldások tárháza csaknem kimeríthetetlen ennél a színtípusnál. Ha figyelemfelkeltő, szokatlan megoldásokra vágysz, ne fogd vissza magad! A legütősebb, legelementálisabb hatást a három alapszín párosításával érheti el az élénk tél és ami a legmeglapőbb, hogy ez a színhármas sem nyomja el a természetes színeit.


Sötét tél

A sötét tél színtípus nem ad lehetőséget a vibráló megoldásokra, számára sokkal inkább a drámai hatású, selytelmes hatás a nyerő. A mélybordó, a marsala és a különféle sötétlila színek, különösen a padlizsánlila árnyalatai egy kevés fáradtrózsaszínnel igazi klasszikus, mégis izgalmas színhatást eredményez, mely tökéletes egy hivatali öltözethez, egy alkalmi viselethez, de akár a casual munkahelyi megjelenéshez is. Sokkal merészebb a különféle hidegebb barna árnyalatok kombinálása a feketével, és/vagy a szürkékkel. Ez a színkombináció valaha tiltólistán volt, még ma is  csak a bátrabbak nyúlnak ehhez a megoldáshoz.vissza