A TUDATOS KAPSZULA GARDRÓB

A tudatos kapszula gardrób
©Tudatos kapszula gardrób, 2021.
ISBN 978-615-01-0942-8
e-book (PDF, 69 oldal)
ára: 4.000 Ft
 Neked van kapszula gardróbod?
Tudod, az a 20-30 darabból álló ruhatár, amely forradalmi változást eredményez az öltözködésedben.
Nincs több reggeli fejtörés, hogy mit vegyél fel.
Nincs annál frusztrálóbb érzés, mint amikor reggel sietned kellene, tudod, hogy ma fontos programjaid lesznek, igyekszel valami ütős szettet összeállítani, de sehogyan sem sikerül. Már halomban áll a ruha az ágyon, lassan késésben leszel, de még mindig nem sikerült döntened...
• Nincs több átláthatatlan ruhatenger a szekrényedben.
Tudod, hogy valahol ott van az a helyes kis szoknya a szekrényben, de sehogy sem akad a kezedbe. Emlékszel, hogy egyszer a piros blúzoddal viselted és sokan megdicsértek, de hol az a piros blúz?

• Nincsenek kósza ruhadarabok, amit semmivel sem tudsz felvenni.
Ismered az érzést, amikor örömmel veszed elő otthon a frissen vásárolt pulcsidat, már alig várod, hogy felvedd, de valahogy semmihez sem passzol. Hosszas próbálgatás után félreteszed és megvigasztalod magad azzal, hogy majd veszel, hozzá egy nadrágot.

• Nincs több impulzusvásárlás.
Egy hosszú és munkás hét után hazafelé beszaladsz egy plázába körülnézni. Lecsíped magadnak ezt a fél órát, ennyi neked is jár! Aztán meglátod azt a csinos ruhát és nem tudsz neki ellenállni. Igaz, van egy nagyon hasonló, de elfér a szekrényben, nem igaz?

A tudatos kapszula gardrób a következő fejezeteket tartalmazza, sok illusztrációval:

1. Mi az a kapszula gardrób és mire jó?
Ebben a fejezetben a kapszula gardrób eredetéről és a használatáról lesz szó. Megtudhatod, hogy milyen előnyökkel jár és hogyan hozhatod létre.

2. Klasszikus kapszula gardrób
Egy klasszikus kapszula gardróbon keresztül bemutatom neked a tudatos ruhatár működését.

3. Előkészületek
Mielőtt nekilátsz egy kapszula gardrób elkészítésének, tudatos tervezésre és a ruhatárad áttekintésére is szükség van. Erről szól ez a fejezet.

4. Szelektálás és rendszerezés
Ebben a fejezetben a gardrób méretéről, funkcionalitásáról és rendszerezéséről lesz szó. Átlátható és rendszerezett ruhatár nélkül nem létezik  jól működő kapszula gardrób.
 
5. Munkafüzet
A munkafüzet gyakorlati feladatokon keresztül lépésről-lépésre segít a kapszula gardróbod megtervezésében és létrehozásában.
• Az öltözködés egyik legfontosabb meghatározója az életmódunk, ezért a kapszula gardrób elkészítése előtt érdemes felmérni, végiggondolni.
• Az önazonos kapszula gardrób elkészítése önismeretet is feltételez. Érdemes kicsit körüljárni, hogy mennyire vagyunk tisztában a testünkkel, vagy az öltözködésünk motivációival.
•  A testalkat felmérése nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a számunkra előnyös szabásvonalakkal töltsük fel a ruhatárunkat. Érdemes tehát erre is figyelmet fordítani.
• A  kapszula gardrób legfontosabb ismérve a variálhatóság. Ez pedig feltételezi, hogy néhány, egymással harmonizáló színre épül. Ezek kiválasztását segíti ez a fejezet. 
• A kapszulánk attól lesz egyedi, hogy a saját személyiségünkre formáljuk. Olyan stílust követünk, vagy alakítunk ki, amely önazonos.
• A minták is fontos részét képezik a stílusos ruhatárnak. Ezek kiválasztásában segít ez a fejezet.

6. Vásárlás
A tudatos vásárlás nem egyszerű feladat. Ez a fejezet abban segít, hogy hogyan legyünk tudatosak és hatékonyak a kapszula gardrób kialakításakor
 

A szerzőről

Keszler Ágnes stílustanácsadó

Keszler Ágnes vagyok, a te stílustanácsadód.

Amikor a Szegedi Tudományegyetem kommunikáció szakán tanultam, a tanáraink arra bíztattak minket, hogy újságíróként legyünk egy terület szakértői. Az én szakterületem a stíluskommunikáció lett, ezen belül pedig a personal styling, azaz a stílustanácsadás és a brandstyling, azaz az arculatépítés, mely két terület felfogásom szerint szorosan összefügg egymással.

2010 óta foglalkozom stílustanácsadással, számos cég és médium kért már fel szakértői feladatokra, így például a Michal Negrin, a L'Oreál Professionnel, a Nők Lapja Szépség, a Fashionday's.hu, a Startlap, vagy a Groupama Biztosító. Azon kevés stílustanácsadók közé tartozom, aki sminkes oklevelet is szerzett, hogy teljes körű tanácsadást tudjak nyújtani a vendégeimnek.
Eddig megjelent e-bookjaim: 40+ stíluskönyv, Ella stíluskönyve, A nők arckönyve, A tudatos kapszula gardrób

Olvasói vélemyények

A füzet segítségével sikerült megértenem, hogy a sok ruha nem egyenlő a jól használható ruhatárral. Lassan, de tudatosan fogom felépíteni a ruhatáramat, hogy valóban jól kombinálható legyen. Köszönöm a segítséget! K. Linda

Kovács Linda

Soroksár

Rendszeresen olvasom a blogbejegyzéseidet és ebben az e-bookban sem csalódtam! Élvezem a stílusodat, az igényes és alapos munkádat! Írj nekünk minél többet!

Brenner Júlia

Bécs