Regisztrálj, hogy minden új blogbejegyzéshez és más fontos információkhoz hozzájuss:

Extravagáns stílus Diane Keaton módra

Az extravagancia a stílustanácsadók számára kemény dió. Ez a stílus ugyanis többnyire nem arról szól, hogy mi áll jól a viselőjének, mi az ami harmóniát teremt a megjelenésében, éppen ellenkezőleg, sokszor groteszk, diszharmonikus, hiszen éppen ez a célja: irónia, szarkazmus, polgárpukkasztás.

Pár éve megkeresett egy testvérpár azzal, hogy az anyukájukat szeretnék meglepni egy stílustanácsadással. Azt kérték, hogy kíméletesen, de próbáljam meg az anyjukat más irányba terelni, mert szerintük az édesanyjuk stílusa "borzalmas".

Amikor aztán a 60 körüli hölgy meglátogatott, azonnal megértettem, hogy a lányai mire gondoltak, de azt is azonnal tudtam, hogy nem fogok megfelelni a lányok "elvárásainak". Adrienn (nevezzük most így) ugyanis egy kialakult, önazonos stílussal rendelkezett, jól is érezte magát benne, csakhogy a megjelenése nem volt hétköznapi, nem volt konszolidált és így nem volt könnyen elfogadható a környezete számára.

Nehéz helyzet ez egy stílustanácsadó számára, mert meg kell próbálni belehelyezkedni egy másik ember életfelfogásába, ízlésvilágába és ezzel a szemmel kell a tanácsait is megfogalmazni.

Adriennel végül abban maradtunk, hogy a színpalettáját kicsit "megnyesegeti", tudatosabban alakítja a színkombinációkat és némileg odafigyel az alkatának megfelelő szabásvonalakra, de a számára inspiráló extravagáns stílus marad.

 


 

Számomra az extravagancia egyik nagykövete Diane Keaton. Nem csupán azért, mert valóban nem hétköznapi az öltözködési stílusa, hanem azért, mert ebben a megjelenésben tükröződik a személyisége, az önmagához és a világhoz való viszonya.

Diane Keaton

Ahogy az a Játszd újra, Diane című életrajzi regényéből kiderül, Diane Keaton sohasem volt harmonikus személyiség, sem a világgal, sem önmagával nem könnyen kötött barátságot. Az öltözködésében is tetten érhető egyfajta rejtőzködés a szó szoros és átvitt értelmében is. Egyrészt sokáig elégedetlen volt a külsejével, másrészt fiatalon többször is találtak a bőrén rosszindulatú elváltozásokat, így a kalapok és a zárt ruhadarabok praktikus okokból váltak a ruhatára részévé.

A testével való ellentmondásos viszonyát jól jellemzi, hogy fiatal korában súlyos bulimia kínozta, de számos pályatársával ellentétben, soha nem élt a plasztikai sebészet adta lehetőségekkel még a kora előrehaladtával sem.

A Minden végzet nehéz című filmben (Ó, Istenem, milyen bájos film!) játszott karakter az önmagával és a világgal kibékült, az öregedéshez és a női léthez humorral és kellő cinizmussal közelítő, szabad nő, tulajdonképpen maga Diane. Ebben a filmben nem csupán egy remek színészi alakítást láthatunk, de egy kivirágzott nőt is. Nem véletlen, hogy ebben az időszakban (50 éves kora után) fogadott örökbe két gyereket. Mikor erről faggatták azt mondta: 'Későn érő típus vagyok".

Diane Keaton

A Minden végzet nehéz letisztult, időtlen stílusa azonban nem Diane Keaton sajátja, sokkal inkább a film stylistjaié, akik így álmodták meg a filmbéli karaktert. Diane egy ellentmondásos és izgalmas személyiség, aki nem a letisztult ruhadarabokban találja meg önmagát. Ez egyébként sokkal korábban, az Any Hall-ban is megmutatkozott, ebben a filmben ugyanis önmagát öltöztette (hiszen tulajdonképpen önmagát is játszotta). Ez a stílus sokat csiszolódott, de a mai "dianekeatonos" megjelenésnek mindenképpen az előfutára.

any hall

Mára Diane stílusa következetesen képviseli az anyhalli irányvonalat. Talán sarkítottabb, drámaibb, de mindenképpen egyedi és játékos. Diane Keaton sohasem találta szépnek magát, s ha már szép nem lehetett, plasztikai műtétek helyett, inkább érdekes akart lenni. Nos, azt hiszem, ez sikerült, kívül és belül is...

A képek forrása: Google

diane keaton***

Vissza

Kapcsolódó bejegyzések

Helló, Keszler Ágnes vagyok, a te stílustanácsadód

Helló, Keszler Ágnes vagyok, a te stílustanácsadód

Ha a blogom egyik bejegyzése ragadta meg a figyelmedet és most jársz először a honlapomon, engedd meg, hogy bemutatkozzam!
2010 óta foglalkozom stílustanácsadással, emellett sminkes is vagyok. Több ezer elégedett ügyfél és számtalan szakértői megbízás áll a hátam mögött.
A stílustanácsadáson túl 25 éves kommunikációs tapasztalatom van, így nem csupán stylistként közelítem meg a hozzám fordulók adottságait, hanem kommunikációs szakemberként is. Számos ügyfelem nem csak a megjelenésében kér tanácsot, hanem a cége, vállalkozása arculatának kialakításában, vagy megújításában is.
info@kommunikacio-stilus.hu +36 20 475 4977
ISMERKEDJ MEG AZ ÉN MÓDSZEREMMEL!

ISMERKEDJ MEG AZ ÉN MÓDSZEREMMEL!

Ha stílustanácsadót keresel, érdemes körültekintően választanod, hogy az igényeidnek megfelelő szolgáltatást kapj. Hogy mi az én módszerem és miért érdemes engem választanod, megtudhatod ebből a tájékoztató füzetből.

Fekete Márta

"Szeretném megköszönni a szakértő segítséget és maximális odafigyelést! Igazán értékelt embernek éreztem magam a nálad töltött órákban és ez az érzés aztán egész nap elkísért. Nagyon büszkén viseltem a sminket, sokan meg is dicsértek, hogy milyen szép. Este sajnáltam is lemosni."

Gáspár Andrea

"Hálásan köszönöm a velem töltött sok idődet, igazán élveztem minden percét! Az összerakott anyag óriási segítségemre lesz. A rengeteg információtól, amit kaptam, csak úgy zsong a fejem. :)"

Hlaváta Gyöngyi

"Nagyon köszönöm, még életemben nem volt ilyen jó sminkem, remélem én is el tudom majd készíteni! Nagyon jól éreztem magam Nálad."