Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

2014 ősz divatszínei

2014.08.28.

Az ősz beköszöntével egyre több barna, sötétkék és fekete ruhadarab kerül elő a gardróbokból. Sokan szeretik ezeket az árnyalatokat, számukra hozzá tartozik az ősz hangulatához. De jobban szemügyre véve a szóban forgó őszi szetteket, beláthatjuk, hogy a barna-fekete, barna-sötétkék színpárok eléggé deprimálóak.

Még mielőtt erőt venne rajtunk a búskomorság, nézzük meg, milyen színeket ajánlanak számunkra az idei őszi szezonban a tervezők és válasszuk ki magunknak azokat az árnyalatokat, melyekkel feldobhatjuk a szekrényben sorakozó szomorkás ruhákat.

1. A ragyogó középlila, a "Radiant Orchid" (Pantone 18-3224) kellemes, nyugodt, kiegyensúlyozott hatású árnyalat. Jól párosítható a sötét és a világos, a meleg és a hideg árnyalatokkal egyaránt.

2. A királykék "Royal Blue" ( Pantone 19-3955) elegáns, fenséges, ugyanakkor élénk árnyalatával elűzi a komor hangulatot.

 3. Az alumínium szürke "Aluminium" (Pantone 16-1107) remek kiegészítő szín. Önmagában az alumínium szintén nem tartozik a vidám színek közé, de más színekkel, akár a szürke más árnyalataival kombinálva izgalmas és elegáns eredmény érhető el.

 4. A pasztell, barnás árnyalatú sárga „Mosted Yelow” (Pantone 14-0837) melegségével, szűrt ragyogásával az őszi természet jellegzetes színe.

 5. Az élénk lilásvörös „Sangria” (Pantona 19-2047) a kollekció legüdítőbb színe, mely emelkedett, vibráló, energikus hatást kelt.

 6. A pasztell mályva „Mauve Mist” ( Pantona 15-3207) a színkollekció harmadik lila árnyalata. Ez a pasztell lila a romantika és a nőiesség szimbóluma.

7. A rózsaszínes barna „Cognac”  (Pantona 18-1421) is a tipikus őszi színek sorába illik, melegséget, biztonságot, érettséget hoz a 2014. évi palettára.

 8. A meleg és pasztell piros „Aurora Red” (Pantona 18-1550) visszafogottabb, kifinomultabb, mégis melegebb árnyalat, mint az egzotikus Sangria. 

 

 9. A hideg kobaltkék „Bright Cobalt” (Pantone 19-4037) ellenpontozza a sárga és a barna meleg árnyalatait. A királykékhez képest visszafogott, hűvös és kimért kobaltkék remekül illik az idei őszi színskálába.

10. Végül a ciprusfa zöldesszürke színét idéző „Cypress” következik (Pantone 18-0322), mely szintén a természet színe és mint ilyen, a nyugalmat, az állandóságot testesíti meg. 


A képek forrása: google.com, pantone.com

***

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8