A NŐK ARCKÖNYVE

©A nők arckönyve, 2021.
ISBN 978-615-01-3646-2
e-book (PDF, 93 oldal)
ára: 4.000 Ft
  • Szeretnéd megtalálni a számodra ideális hajformát, sminket, vagy éppen a megfelelő szemüvegkeretet?
  • Szeretnéd megtanulni, hogy az adottságaidhoz hogyan lehet megtalálni a legjobb megoldásokat?
  • Sok helyen sokféle információt olvastál már,  szeretnél végre egy helyen az összes kérdésedre választ kapni?
    AKKOR VÁLASZD A NŐK ARCKÖNYVÉT!
Kezdő stílustanácsadóként azt láttam, hogy a nők nagy része bizonytalan a sminkelésben, a hajforma és hajszín kiválasztásában, ugyanúgy, mint a megfelelő szemüvegkeret kiválasztásában. Első lépésként sminkes képesítést szereztem, hogy szakszerű tanácsokkal tudjam ellátni a hozzám fordulókat.
Az elmúlt években több ezer hölgynek adtam sminkelési tanácsokat és a gyakorlatban is elkészítettem számukra az ajánlott sminket. Számos smink workshopot tartottam, köztük célzottan az éretteb hölgyek számára is.
35 éve szemüveges vagyok, ezért azt is nagyon jól tudom, hogy a megfelelő szemüvegkeret kiválasztása nem könnyű feladat, ezért ebben a témában is összegyűjtöttem a leghasznosabb információkat, több cikket írtam erről.
A megfelelő hajszín kiválasztása is nagy kihívás a nők számára, amiben szintén igyekszem segíteni. Mi több, a L'Oreal felkérésére alkalmam nyílt a fodrászoknak is megtanítani a színanalízist, így remélem, hogy közülük is minél többen tudnak szakszerű segítséget nyújtani a vendégeik számra.
Most pedig elérkezett az idő, hogy egy e-book formájában összefoglaljam mindazt, amit a női arc szépítése, kiemelése kapcsán érdemes tudnod.

A nők arckönyve a következő fejezeteket tartalmazza, sok illusztrációval:


1. Hogyan használd ezt a könyvet
Valószínűleg azért keltette fel az érdeklődésedet a Nők arckönyve, mert szeretnéd megtalálni a számodra ideális hajformát, sminket, vagy éppen a megfelelő szemüvegkeretet. Az én célom az, hogy ebben a törekvésedben   - a könyv adta lehetőségeket a leginkább kihasználva – a tudásom legjavát adva segítselek. Mindazonáltal, nincs két egyforma arc, így az egyedi sajátosságokat soha nem szabad figyelmen kívül hagynod.

2. Az emberi arc arányai
Az emberi test és ezen belül az arc is geometrikus szabályszerűségeket mutat, vagyis egyfajta harmónia jellemzi. Ezt járja körül ez a fejezet.

3. A szép női arc
Ez a rövid kortörténeti fejezet a női arc szépségének koronkénti változásairól és a XXI. századi női arcról szól.

4. Sminkelési alapismeretek
Ebben a fejezetben a legfontosabb sminkelési tudnivalókat foglalom össze számodra.
5. Szemüvegválasztás okosan
Ebben a fejezetben olyan alapvető tudnivalókat osztok meg veletek, amelyeknek, reményeim szerint, hasznát veszitek majd a keretek közötti válogatás útvesztőjében.

6. Arcformák, haj-, smink-, szemüvegformák
Igaz ugyan, hogy ahányan vagyunk, annyiféle az arcunk, mégis vannak hasonlóságok, így különféle típusokba sorolhatók az arcformák. Ebben a fejezetben a különféle arcformákat és azok jellegzetességeit járjuk körbe, valamint megnézzük, hogy ezekhez milyen haj-, smink- és szemüvegformák illenek.

7. Szemformák és smink
Ebben a fejezetben a sminkelés technikájáról és az optikai arányosításról lesz szó. Egyszerűen szólva a legjobb megoldást keressük meg minden szemformához.

8. A színtípusok és az  arc összefüggései, azaz a sminkszínek , a hajszínek és a szemüvegszínek
Ebben a fejezetben a 4 alaptípusnak megfelelő színek kiválasztásával foglalkozunk. A számtalan jó megoldásból a legjellemzőbbeket kiválasztva igyekszem irányt mutatni, legyen szó a rúzs, a pirosító, a szemhéjfestékek, vagy a szemüvegkeretek kiválasztásáról.
 

A szerzőről

Keszler Ágnes stílustanácsadó

Keszler Ágnes vagyok, a te stílustanácsadód.

Amikor a Szegedi Tudományegyetem kommunikáció szakán tanultam, a tanáraink arra bíztattak minket, hogy újságíróként legyünk egy terület szakértői. Az én szakterületem a stíluskommunikáció lett, ezen belül pedig a personal styling, azaz a stílustanácsadás és a brandstyling, azaz az arculatépítés, mely két terület felfogásom szerint szorosan összefügg egymással.

2013-ban indítottam el a blogomat, majd 2014 elején a Facebook oldalamat, amelynek mára sok ezer követője van. Több, mint 500 blogbejegyzést írtam, ebből 250 jelenleg is elérhető a Blog menüpontban. Néhány éve az Instagramon is aktív vagyok.
2010 óta foglalkozom stílustanácsadással, számos cég és médium kért már fel szakértői feladatokra, így például a Michal Negrin, a L'Oreál Professionnel, a Nők Lapja Szépség, a Fashionday's.hu, a Startlap, vagy a Groupama Biztosító. Azon kevés stílustanácsadók közé tartozom, aki sminkes oklevelet is szerzett, hogy teljes körű tanácsadást tudjak nyújtani a vendégeimnek.
Eddig megjelent e-bookjaim: 40+ stíluskönyv, Ella stíluskönyve, A tudatos kapszula gardrób, A nők arckönyve

Olvasói vélemyények

Kedves Ágnes! Az optikusnak leesett az álla, amikor az e-bookot megmutattam neki és kértem, hogy az ott nekem ajánlott színek és formák közül mutasson kereteket. Sokkal gyorsabb és eredményesebb volt a keretválogatás, mint eddig bármikor! A sminkre és a hajszínekre vonatkozó részeket is nagyon hasznosnak találtam! Köszönettel: Melinda

Hajdu Melinda

Budapest

Nagyszerű és igényes összeállítás, jó így egy helyen olvasni, látni mindezt, ha az ember már ismeri a színtípusát, de még bizonytalan néhány dologban. Üdvözlettel: Kovacsics Ágnes

Kovacsics Ágnes

Budapest