Öltözz bátran!

Öltözz bátran! - könyv

Kreatív színhasználat a gyakorlatban

Ez a könyv gyakorlati példákra építve, szemléletesen és közérthetően mutatja be a színek tulajdonságait és a harmonikus színkombinációk kialakításának lehetőségeit. Egyedülálló módon, több nézőpontból is megvilágítja az öltözködésben használt színek variálhatóságát, így nem csupán a színtípusok rendszere,  de a személyiségtípusok és a divattrendek szemszögéből is támpontokat ad neked ahhoz, hogy az öltözködés élvezetes, kreatív élmény legyen és  a saját személyiségedre formálhasd a ruhatáradat.
©Öltözz bátran! Kreatív színhasználat a gyakorlatban, 2023.
ISBN 978-615-01-8814-0
nyomtatott formátum, 336 oldal
A könyv első kiadása nem várt gyorsasággal,  4 hónap alatt elfogyott, így jelenleg nem kapható. A második kiadás megjelenéséig iratokzz fel a várólistára! Értesíteni foglak, ha a könyv újra megrendelhető lesz.

3 ok, amiért szeretni fogod ezt a könyvet

Mert választ kapsz a kérdéseidre

Több, mint 10 éves stílustanácsadói tapasztalatom alapján állítottam össze ezt a könyvet és azokra a kérdésekre igyekeztem releváns válaszokat adni, amelyeket a vendégeim fogalmaztak meg a színhasználattal kapcsolatban.

Mert praktikus és azonnal használható ötleteket találsz a könyvben, közérthető stílusban

Ha nem stylistnak, vagy divattervezőnek készülsz, egyszerűen csak szeretnél tudatosabban és stílusosabban öltözni, ezt a könyvet akkor is élvezettel fogod!

Mert esztétikai élményt nyújt

A gyakorlati példákon keresztül könnyen megértheted a színharmóniákban rejlő lehetőségeket. Ez a könyv nem csupán elmagyarázza, de meg is mutatja a színek kreatív használatát. Rengeteg színes grafika segíti a színhasználat megértését, mindeközben a csodás színharmóniák testet-lelket gyönyörködtetőek és jókedvre derítenek.

Néhány kérdés, amelyre választ találsz a könyvben

Hogyan tudod a ruhatáradat úgy felépíteni, hogy az jól kombinálható legyen és a színek harmonizáljanak egymással, ugyanakkor változatos legyen a megjelenésed?
Hogyan hozd egyensúlyba a színeket a szettjeiden belül, és hány színt használj egyszerre?
Mit tegyél, ha az üzletekben szűkös a színválaszték, vagy az adott szezon trendszínei nem kedveznek a színtípusodnak?
Hogyan használhatsz olyan színeket, amelyek nem szerepelnek a színtípusod színei között?

Nézz bele a könyvbe!

A könyv fejezetei

1. A színtani alapok
A színeknek passzív befogadói is használói is lehetünk.  Öltözeteinket ösztönös színpreferenciák alapján „színezzük” ki és a színek kombinálásában is többnyire a megérzéseinkre hagyatkozunk. Ha a színek használatában, azok kombinálásában magasabb szintre szeretnénk lépni és tudatos színalkalmazóvá akarunk válni, nélkülözhetetlen néhány alapvető színtani összefüggés ismerete.
2. Az öltözködéshez kapcsolódó színtani fogalmak
Tisztázunk néhány alapfogalmat, amelyekre a könyv további részeiben sokszor hivatkozom. Olyan gyakran használt kifejezéseket teszünk a helyére, mint például a semleges színek, vagy az univerzális színek, és itt ismerkedhetsz meg a különféle színharmóniák jellegzetességeivel is.
3. A színtípusok színharmóniái
Ebben a fejezetben sok-sok példán keresztül megmutatom mind a 12 színtípus színeinek jellegzetességeit, a színkombinációk kialakításának lehetőségeit. Összesen több, mint 500 szett elemzésével és grafikus bemutatásával teszem szemléletessé számodra a szebbnél szebb színharmóniákat.
4. A színek sokfélesége
Sokszor gondot jelent egy színcsoporton belül megtalálni a megfelelő színeket. Gyakori dilemma például, hogy kinek, melyik piros a legideálisabb. Ebben a fejezetben megmutatom, hogy a 12 színtípus számára melyek a legjobb pirosak, lilák, kékek, zöldek, sárgák, narancssárgák és rózsaszínek.
5. Az alapruhatárak színharmóniái
Ruhatárad megfelelő kombinálhatóságát,   meglepő módon, nem a színek és a ruhadarabok száma befolyásolja legjobban, sokkal inkább az átgondolt és tudatos színválasztásokon múlik, hogy mennyire lesz változatos az öltözködésed.
6. A személyiségtípusok és a színhasználat
A négy jellemző személyiségtípust alapul véve megmutatom, hogyan tudod jól érezni magad a színtípusod adta színekben akkor is, ha azok nem teljesen illeszkednek a személyiségedhez.
7. Az öltözködés színharmóniáinak egyéb aspektusai
Az üzletekben található szezonális színválaszték, a "trendszínek" viszonylagos szűkössége miatt könnyen lehet, hogy akadályokba ütközöl a vásárlások során. Hogy semmiképpen ne menjen el a kedved a tudatos színválasztástól, megmutatom, hogy mit tehetsz ilyenkor.

R. Gabi

Már hazafele belemélyedtem a könyvbe, majd itthon is folytattam. Gratulálok hozzá még egyszer! Nekem igazi hiánypótló! A végén a "kapszula" ajánlás kifejezetten telitalálat, mert általában impulzus-vásárolok. Mióta Nálad jártam és rá pár napra lehetett előrendelni a könyved, nem is akartam semmit venni, de most eljött az én időm! Nagyon köszi még egyszer!

Keszler Ágnes vagyok, a könyv szerzője

Keszler Ágnes stílustanácsadó
Ezt a könyvet azért írtam meg, mert az a tapasztalatom, hogy a hozzám fordulók gyakran bizonytalanok a színek alkalmazásában és azok kombinálásában, így inkább a biztonságos, kissé egyhangú és személytelen megoldásokat választják és, bár vágynak a színesebb ruhatárra, mégsem találják a megfelelő megoldásokat.

Célom minél több nőt arra ösztönözni, hogy ne féljen a színektől és merjen kísérletezni.  Nem számít, hogy hány éves vagy, hogy milyen a testalkatod, a színek adta lehetőségeket érdemes kiaknáznod.

A könyv fejezeteiben megismerheted a színelmélet alapjait, a színharmóniák jellegzetességeit és azokat a különleges lehetőségeket, amelyekkel a legjobbat hozhatod ki a színpalettádból. Megmutatom, hogyan állíthatsz össze a színtípusodnak megfelelő, kiegyensúlyozott szetteket, hogyan hozhatsz létre az egyéniségedhez illő merészebb, vagy visszafogottabb színkombinációkat, és hogyan állíthatod ezeket a megjelenésed szolgálatába. A színtani megközelítésen túl elkalauzollak a klasszikus és a trendi színkombinációk területére is, és kirándulást teszünk a személyiségtípusokhoz igazodó színhasználat területére is.

Szeretném megmutatni neked a színek erejét és megtanítani téged, hogyan alakíthatod a ruhatáradat egyedivé és stílusossá. A színek kombinálása olyan varázslatos eszköz, amellyel vonzóvá és harmonikussá teheted a megjelenésed. A könyv összeállításakor arra törekedtem, hogy a látványé legyen a főszerep, hiszen színekről a szavak szintjén kommunikálni nem csak nagyon nehéz, de értelmetlen is. Színes illusztrációk segítségével ellenben könnyen megértheted a színkombinációkban rejlő lehetőségeket, a magyarázó szövegekkel pedig igyekszem alátámasztani a látványt, hogy a tanultakat tudatosabban alkalmazhasd.

Tarts velem ebben az izgalmas utazásban, ahol a színek mutatják az utat, miközben inspirálnak és boldoggá tesznek!
A könyv első kiadása nem várt gyorsasággal,  4 hónap alatt elfogyott, így jelenleg nem kapható. A második kiadás megjelenéséig iratokzz fel a várólistára! Értesíteni foglak, ha a könyv újra megrendelhető lesz.
A könyv ára: 9.950 Ft + szállítási díj

Szállítási díj:
Magyarországon belül: 2240 Ft, utánvéttel 2740 Ft (GLS futárszolgálat)
Magyarországon kívül: nemzetközi GLS díjszabás szerint
A könyv adatai:
Címe: ©Öltözz bátran! Kreatív színhasználat a gyakorlatban, 2023.
Szerző: Keszler Ágnes
ISBN 978-615-01-8814-0
nyomtatott formátum, 336 oldal

Könyv várólista
A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!