Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Viseljünk komplét!

2015.03.17.

Mi is a komplé? Klasszikus felfogás szerint olyan női ruha és kiskabát együttes, mely azonos anyagból készült. Modern változatban a ruha felett viselhetünk más anyagból készült, eltérő színű, mintájú blézert is, a lényeg, hogy az anyagok, színek és minták harmonizáljanak.

A komplé még ma is elsősorban alkalmi viselet. Gyakran láthatjuk például a mindenkori amerikai First Lady-t, vagy a brit királyi udvar nőtagjait hivatalos rendezvényeken kompléban.

Michelle ObamaKate Middleton

Hazánkban jellemzően esküvői öltözet a komplé. Főleg az örömanyák viselik, de a násznép többi hölgy tagja is gyakran választja ezt a viseletet.

Az üzleti életben forgók már sokkal ritkábban választják a komplét, pedig igen elegáns és mutatós viselet lehet egy tárgyaláson, vagy hivatali rendezvényen.

Hétköznapi viseletként nagyon ritka ez az összeállítás, annak ellenére, hogy az alacsony és/vagy telt hölgyeken is remekül mutat. Hosszítja, vékonyítja a testet, egységes, rendezett megjelenést biztosít.

Arra bíztatok minden hölgyet, hogy viselje gyakrabban, bátrabban és kreatívan ezt a remek lehetőségeket biztosító összeállítást!

A képek forrása: pinterest.com

***

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8