Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Férfi short kisokos

2014.05.26.

Itt a nyár és a férfiak is szeretik lezserebbre venni a figurát. A kánikulában jó megoldásnak tűnik a short, de nem mindegy, hogy mikor milyen rövid nadrágot választasz.

Megmutatom, hogy mit kell tudni a shortok viseléséről:

1. A short a sportos viseletek egyike, így csak olyan alkalomra viselhető, ahol a sportos stílus megengedett. Hivatalos ügyek intézésekor, munkahelyre ne válassz shortot!

 2. Jól válszd meg a short hosszát!

A rövid nadrág szárának hossza többféle lehet. Az alkalom és a testalkat is befolyásolja, hogy milyen nadrághosszt érdemes választani.

 A túl hosszú, túl bő, vagy túl rövid fazon általában nem szerencsés választás.

 3. A short fazonjának kiválasztásakor vedd figyelembe a testalkatodat!

A short szabását a hosszán kívül számtalan egyéb dolog jellemzi, így például lehet elöl hajtásokkal díszített, cut-off fazon (mintha egy hosszú nadrág szárát vágták volna le), lehet zsinórral összehúzható szárú és még számtalan derék és szár szabású.

Akinek vékony lába van kerülje a hosszabb szárú, bő és sokzsebes megoldásokat. A teltebb alkatúak a szűk, egyenes szárú shortok helyett keressék az elöl hajtókákkal díszített, bővebb szabásokat. Az alacsonyabb férfiak ne válasszanak térd alatt végződő szárhosszúságú rövid nadrágokat.

 

A zsebek száma és elhelyezkedése is meghatározó eleme a shortok szabásának.

 4. Alapanyagok

A shortok alapanyaga is igen széles skálán mozog a farmertől a kreppig.  Az anyagok kiválasztásánál érdemes végiggondolni, hogy milyen alkalomra fogod viselni a shortot. A lenvászon és a krepp például szellős és kényelmes viselet, de gyűrődik. A farmer strapabíró, a kevert szálas anyag nem szellőzik...

 5. Felsőrészek kiválasztása

 Az, hogy a shorthoz mit viselsz, egyéni ízlés és stílus kérdése. Sportos és sportosan elegáns megoldások közül választhatsz. Egyes szakértők nem javasolják a zakót és a hosszú ujjú inget a shorthoz, én azonban mindkettőre találtam remek megoldásokat.

A sportos, sokzsebes, bő, lezser shortokhoz inkább válassz pólót, ujjatlan trikót. A konszolidáltabb rövidnadrágokhoz lehet ingeket, pulóvereket, esetleg sportosabb zakókat választani.

Csak a vicc kedvéért néhány kevésbé sikeres megoldást is megmutatok.

6.  Shortok és a cipők

A shorthoz ne viselj száras zoknit!

A cipők a "sportos" kategóriából kerülhetnek ki, lehet mokaszin, fűzős, vagy bebújós, lehet sportcipő (de nem edzőcipő), valamint szandál (beleértve a papucscipőt is).

 7. Rövid sportnadrágok

A rövid úszó és sportnadrágok külön kategóriát képeznek a shortok között. Itt méginkább az egyéni ízlés és a sporttevékenység a meghatározó a megfelelő fazon kiválasztásánál.

 Kellemes nyarat kívánok!

***

A képek forrása:google.com

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8