Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

A fenék formája és a hozzá illő fürdőruha

 

Az a tapasztalatom, hogy a legtöbb nő elégedetlen a fenekével. Vagy kisebbet és feszesebbet, vagy nagyobban és nőiesebbet szeretnének. A testedzés persze sokat segíthet az ideális forma kialakításában, de nagyon keveseknek adatik meg az igazán formás hátsó. Emiatt azonban senkinek nem kell elkeserednie!

Ha tisztában vagy testi adottságaiddal, kiválaszthatod a számodra ideális ruhadarabokat, melyekben jól fogod érezni magad.

A nyár közeledtével most keressük meg a megfelelő fürdőruhákat!

Az itt látható 6 példa többé-kevésbé lefedi a női fenékformák mindegyikét.

A tulipán formájú fenék jellegzetessége, hogy nem a csípő az alsótest legszélesebb része, hanem a comb. Ezt szokták lovaglócombnak is nevezni.

A szív alakú hátsónál a deréktól lefelé a csípő ívesen kikerekedik, majd újra keskenyedik a comboknál. A fenék inkább ovális, mint kerek.

A téglalap alakú fenék a fiús alkat jellemzője, a derék és a csípő között arányaiban nem nagy a különbség, a fenék kicsi és szögletes.

A gyémánt fenékforma jellemzője, hogy kissé szögletes, nem olyan ívelt, mint a szív alakú popsi, de a csípő az alsótest hangsúlyosan  legszélesebb része.

A háromszögletű fenék jellemzője, hogy a derék és a csípő közel azonos szélességű, de a combok vékonyak. Ez a forma is szögletes, nincsenek lágy ívek az alsótesten.

A kör alakú popó nagyjából olyan, mintha két labda lenne a két csípőcsont között. A fenék kerekded formája hangsúlyos.

Természetesen a fenék hátsó domborulatai is különfélék lehetnek. Vannak "hegyes" vagy "lapos" tomporral rendelkező hölgyek, akik bátran vállalják idomaikat, megint mások inkább takargatják a nem "átlagos" hátsófelüket.

Nézzük meg, hogy a különféle fenékformákhoz milyen fürdőruhák illenek:

1.2.3.

1. A tulipán fenékformához válassz tunikás, vagy tankini megoldást. A popsinál a fürdőruha anyaga jó, ha sötét tónusú, itt semmiképpen ne legyen nagymintás vagy keresztcsíkos.

2. A háromszög popsiformához csípőtájon húzott, fodros, többrétegű alsórészt válassz, mert ez kissé szélesebbnek láttatja a csípőt. Ha kétrészes fürdőruhát választasz, az alsórész lehet világosabb színű, mintás, vagy keresztcsíkos is.

3. A szív alakú fenékhez a comboknál magasan ívelt fazont válassz. Ez hosszítja a lában és ellensúlyozza a szélesebb, laposabb feneket. A bikini alsórésze lehet csípőfazon, a magas derekú alsórész nem mutat jól a szív alakú popsin.

4.5.6.

4. Akinek kör alakú popsija van, ne válasszon nagyon kicsi "épphogy" bikini alsót. Inkább legyen szélesebb derekú és kevésbé ívelt fazon.

5. A téglalap formájú fenékhez olyan megoldást javaslok, amely a derék és a csípő aránybeli különbségét optikailag növeli. Jó megoldás a rafinált trikini, amely a bikini és az egyrészes fürdőruha közötti átmenet.

6. A gyémánt fenékhez a lágy esésű anyagból készült, nem túl szűk, mintás fürdőruhák illenek, amelyek ellensúlyozzák a szögletes formákat, de nem teszik nagyobbá a fenék méretét.

 

***

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8