Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

A lány, aki keresi önmagát – Olivia Palermo

 

Olivia Palermo-t úgy ismeri a világ, mint stílusdiktátort, én azonban inkább a divat világában elveszett fiatal hölgyet látok, akiben valószínűleg még nem fogalmazódott meg egy világos kép önmagáról.

A divatkövetők gyakran esnek abba a hibába, hogy görcsös igyekezettel követik a legújabb divatirányzatokat és nagyon trendinek szeretnének látszani, ahelyett, hogy saját stílusuk csiszolásával foglalkoznának.

De tudjuk be mindez Palermo fiatal korának. A 29 éves celeb még bontogatja szárnyait, talán 10 év múlva egy kiforrott egyéniséggel lesz dolgunk és ez a megjelenésén is visszaköszön majd.

 Olivia Palermo egy igazán neki való, vintage stílusú szettben

Aki a megjelenésében is érvényre tudja juttatni az egyéniségét, a legújabb divatban is megtalálja azokat az elemeket, melyeket inkább erősítik az egyediségét, nem pedig eltávolítják attól.

Itt van példának okáért Jennifer Aniston, akit ugyancsak stílusikonként tartanak számon, sokkal több joggal, mint Palermo-t. Aniston megjelenése mindig megmutatja viselőjének egyéniségét, még akkor is, ha a legújabb divat szerint állt össze a szett. Letisztultság, kiforrottság jellemzi a ruhatárát.

Jennifer Aniston a rá oly jellemző letisztult, időtlen stílusban

Nézzük meg, hogy mire is gondolok, amikor ezeket a sorokat bepötyögöm a klaviatúrán. Szándékosan olyan képeket válogattam össze (zömében), melyek a mindennapokból ellesett pillanatok, nem a vörös szőnyeges megjelenést tükrözik és nem is divatfotók.

Palermo Monalisa típusú, finom jelenség. A kifinomult, lágy, romantikus, ugyanakkor egy kis vagányságot is magában foglaló ruhadarabok igazán jól állnak rajta.

De semmiképpen sem  „díva”, így az erre hajazó megjelenés nem neki való.

Megjelenik aztán extravagáns, vagány amazonként.

De konszolidált üzletasszonyként is színre lép.

Ezeken a képeken a kevésbé konszolidált üzletasszony jelenik meg.

Meglepő módon, időnként egyenesen penészvirágként pozícionálja magát. :)

És ilyen az, amikor tökéletesen elhagyja a stílusérzéke...

Talán igazságtalan dolog, hogy éppen Jennifer Aniston-t hoztam fel ellenpéldaként, hiszen egy másik korosztály képviselőjéről van szó. A 46 éves színésznő koránál, élettapasztalatáná fogva nyilván szilárdabb egyéniséggel rendelkezik, mint Palermo. Azért választottam mégis őt , mert ritkán látni a sztárvilágban olyan egyéniségeket, akiket nem részegít meg a divatvilág és merik, akarják vállalni önmagukat. Aniston még a vörös szőnyegen is önmagát hozza, mindig letisztult, egyszerű ruhákat választ.

Másrészt természetesen nem a két híresség személye a lényeg, inkább a divathoz való viszonyulásuk között különbségre szeretném felhívni a figyelmet.

Nézzük hát Aniston szettjeit:

Az üzletasszonyos megjelenés is megmarad a maníroktól mentes, sportosan elegáns határok között. 

Aniston sem szexbomba, de a kislányosan kacér ruhadarabok jól mutatnak rajta.

Íme, amiről korábban beszéltem: a "kevesebb több" a vörös szőnyegen is beválik Aniston-nál.

Persze neki is vannak rossz választásai...

Nos, én kíváncsian várom a kiforrott Olivia Palermo-t, mert az adottságai és lehetőségei rendelkezésre állnak ahhoz, hogy igazi stílusnagykövet váljék belőle. Sok sikert kívánok hozzá!

A képek forrása: ointerest.com

***

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8