Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

A női alapruhatár darabjai

 

A leggyakoribb öltözködési stílusokhoz javaslok egy jól kombinálható, klasszikus szettet. Ha ezek a ruhadarabok ott vannak a gardróbszekrényben, már könnyebb hozzájuk az ízlésednek megfelelő kiegészítőket vásárolni.

A klasszikus stílussal jó kiindulási alapot jelent a legtöbb stílushoz.

Alap ruhatára a következő:

  1. Egyszínű, fekete, sötétszürke, vagy sötétkék, klasszikus szabású, azaz térdig érő, egyenes, vagy lefelé szűkülő szoknyás ruha
  2. Egyszínű, fekete, sötétszürke, vagy sötétkék, klasszikus szabású szoknya
  3. Egyszínű, fekete, sötétszürke, vagy sötétkék, klasszikus, a testalkatnak megfelelő szabású, azaz egyenes szárú, vagy lefelé enyhén szűkülő/bővülő szárú nadrág
  4. Egyszínű, fekete, sötétszürke, vagy sötétkék, klasszikus, a testalkathoz illő szabású blézer
  5. Fehér, pasztell, vagy semleges színű selyemblúz, esetleg szolid mintával
  6. Fehér, pasztell, vagy semleges színű top
  7. Egy sötét színű, a fenti ruhákhoz stílusban és színben illő (legjobb a fekete) klasszikus fazonú (elöl, hátul zárt, közepesen magas sarok) cipő
  8. Klasszikus vonalú, közepes méretű, a fenti ruhadarabok színével harmonizáló táska
  9. Szolid, nemesfém, vagy gyöngy, nem túl feltűnő nyaklánc és fülbevaló
  10. A fenti ruhadarabok mindegyikével harmonizáló sál (lehet mintás és/vagy élénkebb színű, hogy feldobja a szettet)

A képre kattintva jobban szemügyre veheted az illusztrációt, melyet a Polyvore kínálatából válogattam össze, de természetesen hasonló szettek máshol is beszerezhetők.

Az időtlen stílus alapruhatára tökéletesen ráépíthető a klasszikus stílus alapjaira. Színekben, szabásvonalakban, anyagfajtákban nagyobb a mozgástere ennek a stílusnak, mint a klasszikusnak, így bátrabban variálhatod a kiegészítőket az alap ruhatár darabjaival. 

Ezen az illusztráción azt láthatod, hogy a klaszikus szoknya köré hogyan válogathatsz az időtlen stílusnak megfelelő kiegészítőket. Törekedj az egyszerűségre, esetleg a minimalizmusra. (Kattincs a képekre).

Ugyancsak jó kiindulópont a klasszikus alap ruhatár a drámai stílushoz.

Mind a klasszikus blézer, a szoknya, vagy a nadrág alapot jelenthet a drámai stílus felépítéséhez. A kiegészítők színeiben és a formavilágot tekintve is legyenekek meglepőek, kreatívak, kihívóak.

Ha sportosan elegáns a stílusod a klasszikus alap ruhadarabokat sportosabb kiegészítőkkel teheted komfortossá és stílusossá. Egyéniségedtől és az alkalomtól függ, hogy a klasszikus, vagy a sportos elemek kerülnek túlsúlyba.

A romantikus stílus képviselői számára a klasszikus ruhatár színeiben és szabásvonalaiban is túl szigorúnak tűnhet. Itt különösen érdemes egyszerre csak egy alap ruhadarabot választani és azt kiegészíteni a lágyságot, nőiességet sugárzó romantikus darabokkal.

A variációs lehetőségek tárháza végtelen, ha a klasszikus alap ruhatár ott lapul a gardróbban.

***

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8