Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Ilyen volt, ilyen lett - de hogyan? - 2. rész

 

Constantin Bogomolov, orosz képzőművész és stylist keze alatt a hölgyek elképesztő átalakuláson mennek keresztül, kivirulnak, megszépülnek. Sok hasonló "ilyen volt, ilyen lett" képet láttunk már, ugye?
Ha velem tartotok, megmutatom, hogy mi a titka ezeknek a "csodálatos" átalakulásoknak.

Az első részben egy O, egy A és egy X testalkatú hölgy átalakulását vizsgáltuk meg közelebbről. Ebben a részben egy V, egy H alkatú hölgyet ismerhettek meg, és egy másik V alkatú hölgynél megmutatom, hogy mi a helyzet, ha a felsőtest rövidebb, mint az alsó.

1. Szvetlana


Előtte:

Svetlana V alkatú, azaz válla, melle hangsúlyos, csípője a felső testfeléhez képest keskeny. Alapszabály, hogy a kevésbé arányos testalkatoknál nem előnyös az egybeszabott ruha, mert az hangsúlyt ad az arányeltolódásnak. A nagymintás anyag a felsőtesten nem előnyös. Szvetlana tavasz típusnak tűnik, így a fekete-fehér színkombináció igen előnytelen számára.

Utána:

A stylist felismerte, hogy a hangsúlyosabb testfélre egy lágy esésű blézer a legjobb megoldás. A sálgallér, az egygombos fazon különösen alkalmas a nagyobb mellek kisebbnek láttatására. Az élénk melegrózsaszín is jó választás. Az alul kifelé bővülő peplum szabású blézer jó megoldás, ha a csípőt kicsit szélesebbnek szeretnénk mutatni, bár szerintem lehetett volna kicsit hosszabb, a csípő vonaláig, vagy kevéssel az alá érő is. A nagymintás nadrág szintén jó megoldás arra, hogy a felső és az alsó testfél arányait helyrebillentsük, hiszen szélesíti, hangsúlyosabbá teszi a csípőt, a lábakat. Ez csak abban az esetben járható út, ha (mint Szvetlánának) kellően hosszú és vékony lábak társulnak a hangsúlyos felsőtesthez.

Szvetlana új megjelenése elegáns, ugyanakkor kreatív és modern, illik egy sikeres igazgatónő image-hez. Az első képen látható megjelenés biztosan nem hordozza ezt az üzenetet.

2. Natalia

Előtte:

Natalia arányos, H alkatú hölgy, vagyis alsó és felsőteste közöt nincs arányeltolódás, de dereka és csípője közel azonos körméretű. Valószínűleg élénk tavasz színtípusú, bár a hajfestés miatt nehéz megmondani. A fehér láthatólag nem az ő színe. A vastag, testhez símuló kötött pulóver, a merev anyagból készült, kifelé bővülő szoknya rendkívül előnytelen Nataliának, és tovább rontja a helyzetet a szoknya hossza. 

Utána:

Az élénk paradicsompiros felsőrész és nadrág nagyon jó választás. A monokróm együttes hosszítja, vékonyítja a testet. Remek hangulatú a kék-fehér kardigánnal együtt a "tengerész" stílusú összeállítás. A lezser, de mégsem teljesen nyitott kardigán nagyon jó megoldás a H alkatúaknak. Natalia a keresztcsíkok ellenére is sokkal vékonyabbnak tűnik ebben a szettben, de ez köszönhető annak is, hogy alapvetően karcsú. A bokánál végződő, egyenes vonalú nadrág is nagyon előnyös, ha vékony a modell bokája. A kék-fehér cipő keretet ad az egész öltözetnek. Harmonikus és kiegyensúlyozott az összhatás.

3. Juzefa

Előtte:

Juzefa enyhén V alkatú, de az alapvető arányeltolódást nem ez okozza, hanem a rövid felsőtest, a magasan elhelyezkedő derék és csípő és a hosszú, vékony lábak. Ezt az együttest, mintha csak arra a célra állították volna össze, hogy Juzefa előnytelen formáit hangsúlyozzák és a szép részeket eltakarják. A blézer széles válltömése, a bő ujj méginkább szélesíti a vállat, a nadrágba tűrt felsőrész, a magas derekú nadrág és az öv a magasan elhelyezkedő csípőre terelik a figyelmet. A merev, bő farmernadrág is tovább rontja az összképet. Azt hiszem nem túlzom el a dolgot, ha azt mondom, hogy Juzefa megjelenése nem egy stílusos hölgyé.

Utána:

Igen látványos a változás! Már a hajviselet is megérne egy misét, a hajszín és a forma is Ég és Föld... Juzefa nagy valószínűséggel lágy ősz típusú, így a világos földszínek lágyságot, eleganciát kölcsönöznek neki. Nézzétek az arcát! A lágy anyagok is előnyösen befolyásolják az alkatot, de a "nagy dobás" ez a hosszú kabát, mely remekül kiegyensúlyozza a két testfél közötti arányeltolódást. Természetesen a pulóver nem kerül a nadrágon belülre! A kabát háromnegyedes ujja is jó megoldás, mely a hosszabb karokat rövidebbnek mutatja. Összességében egy kifinomult, elegáns hölgyet látunk.

A sorozat hamarosan folytatódik!

A képek forrása: http://www.bogomolov.lv/

***vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8