Regisztrálj, hogy minden új blogbejegyzéshez és más fontos információkhoz hozzájuss:

Ilyen volt, ilyen lett - de hogyan? - 2. rész

Folytassuk a Constantin Bogomolov, orosz képzőművész és stylist segítségével átalakult hölgyek megjelenésének elemzését!

Az első részben egy O, egy A és egy X testalkatú hölgy átalakulását vizsgáltuk meg közelebbről. Ebben a részben egy V, egy H alkatú hölgyet ismerhettek meg, és egy másik V alkatú hölgynél megmutatom, hogy mi a helyzet, ha a felsőtest rövidebb, mint az alsó.

1. Szvetlana

1463477333_600x500

 

Előtte:

Svetlana V alkatú, azaz válla, melle hangsúlyos, csípője a felső testfeléhez képest keskeny. Alapszabály, hogy a kevésbé arányos testalkatoknál nem előnyös az egybeszabott ruha, mert az hangsúlyt ad az arányeltolódásnak. A nagymintás anyag a felsőtesten nem előnyös. Szvetlana tavasz típusnak tűnik, így a fekete-fehér színkombináció igen előnytelen számára.

Utána:

A stylist felismerte, hogy a hangsúlyosabb testfélre egy lágy esésű blézer a legjobb megoldás. A sálgallér, az egygombos fazon különösen alkalmas a nagyobb mellek kisebbnek láttatására. Az élénk melegrózsaszín is jó választás. Az alul kifelé bővülő peplum szabású blézer jó megoldás, ha a csípőt kicsit szélesebbnek szeretnénk mutatni, bár szerintem lehetett volna kicsit hosszabb, a csípő vonaláig, vagy kevéssel az alá érő is. A nagymintás nadrág szintén jó megoldás arra, hogy a felső és az alsó testfél arányait helyrebillentsük, hiszen szélesíti, hangsúlyosabbá teszi a csípőt, a lábakat. Ez csak abban az esetben járható út, ha (mint Szvetlánának) kellően hosszú és vékony lábak társulnak a hangsúlyos felsőtesthez.

Szvetlana új megjelenése elegáns, ugyanakkor kreatív és modern, illik egy sikeres igazgatónő image-hez. Az első képen látható megjelenés biztosan nem hordozza ezt az üzenetet.

 

2. Natalia

elotte_utana

Előtte:

Natalia arányos, H alkatú hölgy, vagyis alsó és felsőteste közöt nincs arányeltolódás, de dereka és csípője közel azonos körméretű. Valószínűleg élénk tavasz színtípusú, bár a hajfestés miatt nehéz megmondani. A fehér láthatólag nem az ő színe. A vastag, testhez símuló kötött pulóver, a merev anyagból készült, kifelé bővülő szoknya rendkívül előnytelen Nataliának, és tovább rontja a helyzetet a szoknya hossza. 

Utána:

Az élénk paradicsompiros felsőrész és nadrág nagyon jó választás. A monokróm együttes hosszítja, vékonyítja a testet. Remek hangulatú a kék-fehér kardigánnal együtt a "tengerész" stílusú összeállítás. A lezser, de mégsem teljesen nyitott kardigán nagyon jó megoldás a H alkatúaknak. Natalia a keresztcsíkok ellenére is sokkal vékonyabbnak tűnik ebben a szettben, de ez köszönhető annak is, hogy alapvetően karcsú. A bokánál végződő, egyenes vonalú nadrág is nagyon előnyös, ha vékony a modell bokája. A kék-fehér cipő keretet ad az egész öltözetnek. Harmonikus és kiegyensúlyozott az összhatás.

 

3. Juzefa

elotte_utana

Előtte:

Juzefa enyhén V alkatú, de az alapvető arányeltolódást nem ez okozza, hanem a rövid felsőtest, a magasan elhelyezkedő derék és csípő és a hosszú, vékony lábak. Ezt az együttest, mintha csak arra a célra állították volna össze, hogy Juzefa előnytelen formáit hangsúlyozzák és a szép részeket eltakarják. A blézer széles válltömése, a bő ujj méginkább szélesíti a vállat, a nadrágba tűrt felsőrész, a magas derekú nadrág és az öv a magasan elhelyezkedő csípőre terelik a figyelmet. A merev, bő farmernadrág is tovább rontja az összképet. Azt hiszem nem túlzom el a dolgot, ha azt mondom, hogy Juzefa megjelenése nem egy stílusos hölgyé.

Utána:

Igen látványos a változás! Már a hajviselet is megérne egy misét, a hajszín és a forma is Ég és Föld... Juzefa nagy valószínűséggel lágy ősz típusú, így a világos földszínek lágyságot, eleganciát kölcsönöznek neki. Nézzétek az arcát! A lágy anyagok is előnyösen befolyásolják az alkatot, de a "nagy dobás" ez a hosszú kabát, mely remekül kiegyensúlyozza a két testfél közötti arányeltolódást. Természetesen a pulóver nem kerül a nadrágon belülre! A kabát háromnegyedes ujja is jó megoldás, mely a hosszabb karokat rövidebbnek mutatja. Összességében egy kifinomult, elegáns hölgyet látunk.

A képek forrása: http://www.bogomolov.lv/

***

Vissza
Helló, Keszler Ágnes vagyok, a te stílustanácsadód

Helló, Keszler Ágnes vagyok, a te stílustanácsadód

Ha a blogom egyik bejegyzése ragadta meg a figyelmedet és most jársz először a honlapomon, engedd meg, hogy bemutatkozzam!
2010 óta foglalkozom stílustanácsadással, emellett sminkes is vagyok. Több ezer elégedett ügyfél és számtalan szakértői megbízás áll a hátam mögött.
A stílustanácsadáson túl 25 éves kommunikációs tapasztalatom van, így nem csupán stylistként közelítem meg a hozzám fordulók adottságait, hanem kommunikációs szakemberként is. Számos ügyfelem nem csak a megjelenésében kér tanácsot, hanem a cége, vállalkozása arculatának kialakításában, vagy megújításában is.
info@kommunikacio-stilus.hu +36 20 475 4977
ISMERKEDJ MEG AZ ÉN MÓDSZEREMMEL!

ISMERKEDJ MEG AZ ÉN MÓDSZEREMMEL!

Ha stílustanácsadót keresel, érdemes körültekintően választanod, hogy az igényeidnek megfelelő szolgáltatást kapj. Hogy mi az én módszerem és miért érdemes engem választanod, megtudhatod ebből a tájékoztató füzetből.

Fekete Márta

"Szeretném megköszönni a szakértő segítséget és maximális odafigyelést! Igazán értékelt embernek éreztem magam a nálad töltött órákban és ez az érzés aztán egész nap elkísért. Nagyon büszkén viseltem a sminket, sokan meg is dicsértek, hogy milyen szép. Este sajnáltam is lemosni."

Gáspár Andrea

"Hálásan köszönöm a velem töltött sok idődet, igazán élveztem minden percét! Az összerakott anyag óriási segítségemre lesz. A rengeteg információtól, amit kaptam, csak úgy zsong a fejem. :)"

Hlaváta Gyöngyi

"Nagyon köszönöm, még életemben nem volt ilyen jó sminkem, remélem én is el tudom majd készíteni! Nagyon jól éreztem magam Nálad."