Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Nyári lábbelik és a hozzá illő ruhák

 

Sokféle lábbelit viselünk a nyár folyamán. Most megmutatom, hogy melyikhez milyen öltözet illik.

A cipősszekrényben sokféle nyári cipő és szandál elfér. Érdemes többféle fazont vásárolni, mert nem lábbeli illik az összes nyári szetthez.

Vegyük sorra, hogy milyen cipőket viselünk a meleg hónapokban:

1. Szandál

Szandált talán mindannyian vásárolunk, mert kényelmes és szellős. Vannak lapos sarkú és magasabb sarkú, tele talpú és platform fazonok. Ezeket a stílusunktól függően mindenféle nyári szetthez felvehetjük.

Általános szabály, hogy szandált soha ne viselünk harisnyával. Nyáron különösen fontos, hogy a talpunk, sarkunk bőrét megfelelően ápoljuk, hogy a nagyobb igénybevétel mellett se legyen bőrkeményedés, vagy repedés a bőrünkön. Nyitott lábbelihez mindenképpen használjunk a lábkörmökre lakkot, ez is része lábápolásnak, és jól mutat.

 


2. Körömcipő

Hivatalos helyekre, esti alkalmakra nyáron is zárt elejű cipőt javaslok. A szandál nappali viselet.

Az idén nagy divat, hogy a cipő és a ruha egymás kiegészítő színei, azaz a kék-narancs, a piros-zöld, a lila-sárga színpárt választjuk, de jól mutat együtt a ciklámen és a türkiz is.


3. A balettcipő

A balettcipő hosszú ideje divatban van. Kényelmes és a klasszikustól a sportosig, sokféle ruhastílushoz viselhető. Különösen népszerű a magas hölgyek körében. A vastagabb lábszárral és bokával rendelkezőknek nem ajánlom, nekik jobban állnak a magasabb sarkú fazonok.


4. A klumpa

A fatalpú klumpák a sportos, vagy sportosan elegáns stílus kellékei. Javaslom, hogy inkább nadrággal és shorttal viselje, aki szereti ezt a lábbelit. Szoknyával slampos hatást kelt.


5. A papucs

A lapos, hátul nyitott szandál szintén nagy divat már hosszú ideje. Hosszú nyáriruhákkal, nadrágokkal jó összhatást keltenek.

Sokan összetévesztik ezt a lábbeli viseletet a strandpapuccsal, ami természetesen kizárólag fürdőruhához ajánlott.6. A bebújós zárt cipő kényelmes viselet a nyár hűvösebb napjain, természetesen csak nadrággal, halásznadrággal, vagy shorttal.


 7. Végül a nyári fűzős cipő azoknak, akik szeretik a férfias viselet inspirálta női ruházatot.

A képek forrása: polyvore.com

***

 

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8