Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Milyen minit válasszak?

2014.06.15.

A mini szoknya nem nélkülözhetetlen kelléke a női ruhatárnak. Azonban akinek formás a lába és szeretné a formáit megmutatni, sokféle lehetőség közül választhat aszerint, hogy milyen a testalkata.

Elöljáróban néhány megjegyzés a miniszoknyákhoz:

  • magasabb sarkú cipővel mindig jobban mutat
  • ha nincs rekkenő hőség, előnyösebb és kényelmesebb, ha harisnyanadrágot viselsz a mini alatt
  • a szoknya olyan hosszú, amilyen annak legrövidebb része - ezt a manapság divatos ferde, vagy "cuffos" fazonok miatt különösen fontos leszögezni

Nézzük tehát, hogy milyen szoknyát válassz a testalkatodhoz:

1. Ha dús idomaidhoz keskeny váll és keskeny derék társul, akkor érdemes a derekat kiemelő, deréktájon karcsúsított szoknyát választani. A keskeny vállhoz jó választás a buggyos, vagy fodros ujj.

2. Ha keskeny a csípőd és kicsi a melled, de a derekad széles és pocakod van, akor semmiképpen ne válassz testhez símuló szoknyát. Inkább az egyenes szabású fazont keresd. 

3. Ha a vállad széles, a csípőd viszont keskenyebb, érdemes lefelé bővülő, rakott, húzott, vagy több rétegű szoknyafazont keresni, ami a csípőt szélesebbnek mutatja. A váll szélességét ellensúlyozhatod például egy asszimetrikus nyak és váll megoldással.

4. Ha kerekded formádhoz keskeny derék társul, akkor a derekadat mindenképpen hangsúlyozni kell. Lehet magas derekú, öves, megkötős fazon is, ezek mind a derék kiemelését szolgálják.

5. Ha pocakod, melled és derekad is dús, kerekded, érdemes a mell alatt karcsúsított és lefelé bővülő fazont választani. Ez esetben a ruha a legjobb választás, mert megfelelő szoknya-blúz párost nehéz találni erre az alkatra.

6. Az egyenes alkat jellemzője, hogy a derék és a csípő szinte egyforma szélességű. Ehhez a testformához is jobb a ruha, mert így nincs osztás deréktájon, így nem oda irányul a tekintet. Remek választás a lágy anyagból készült, egyenes, vagy enyhén lefelé bővülő fazon.

7. A kis mell, széles csípő párosnál  lágy esésű és lefelé bővülő szoknyát válassz. A felsőrész lehet kicsit bővebb, a mellrészen fodros, vagy redőkkel díszített. Ezek a szabások a mell optikai nagyobbítását szolgálják.

A képek forrása: pinterest.com

***

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8