Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Öltözködési tanácsok az alma testalkatúaknak a nyári szezonra

2014.06.30.

Az alma alkatot, azaz az "O" vonalakat a kerek pocak, a széles derék jellemzi. A test középső része a leghangsúlyosabb.

Kosztüm

Az alma testalkat számára a derék tájon bővebb, egyenes, vagy "A" szabású blézerek a legmegfelelőbbek. Jó megoldás a gomb nélküli fazonok közül választani.

Mindenképpen lágyabb, könnyebb anyagból készült blézert válassz, ha ebbe a testalkat típusba tartozol. Kerüld a vízszintes csíkozású és nagymintás szöveteket. A blézer hossza lehet bármilyen, de a sok keresztirányú osztást kerülni javaslom.

A blézer ne záródjon magasan, az "O" testalkatúakon a mélyebben dekoltált szabásvonalak például a sálfazonok állnak szépen.

Nadrág

Az egyenes szárú és a lefelé szűkülő fazonok előnyösek, de hosszabb blúzzal, vagy pulóverrel a szűk szárú nadrágok is szóba kerülhetnek. A nagyon bő, vagy a lefelé bővülő nadrágok nem előnyösek. A bő blúz, bő szárú nadrág párosítás TILOS! Slampos és kövérít!

Szoknya

A szoknya legyen térdig érő, esetleg mini is szóba jöhet, ha a láb formája megengedi. A szűkebb vonalú szoknyákhoz hosszú blézer, vagy blúz a legjobb választás. A lágy esésű, „A” vonalú szoknyákhoz is az egyenes szabású blézer a jó választás, de ebben az esetben csípőig érőt válassz. Jó megoldás a magas derekú szoknya is.

Ruha

Az egyszínű, lefelé enyhén bővülő, lágy esésű ruhafazonok közül válogass. Legjobb a mellen, vagy mell alatt karcsúsított fazon. Ha nagyon nagy a melled, a mell alatt csak enyhén karcsúsított fazont válassz. A zsák fazonú, egyenes, vagy a hónaljtól bővülő ruhák rendkívül előnytelenek, ezeket felejtsd el, még ha úgy gondolod is, hogy ezek az „ápol és eltakar” kategóriába tartoznak!

Fürdőruha

A tunikás, vagy tankini fürdőruhákat javaslom az alma alkatúaknak. A most divatos zsinóros fazonok is szóba jöhetnek, itt inkább a hosszú, csípőig érő zsinórok lehetnek előnyösek.


Alma alkatú híresség: Queen Latifah

A színésznő ruháin jól megfigyelhető, hogy milyen trükkökkel lehet az "O" testformát korrigálni. Fontos, hogy a test közepéről, vagyis a hasról eltereljük a figyelmet, de semmiképpen sem úgy, hogy egy bő zsákruhába bújunk!

***

A képek forrása a pinterest.com

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8