Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

A Pantone 2017 őszi színpalettái

 

Nem tévedés, a Pantone két színpalettát tervezett az idei őszi szezonra. Egyet a new yorki divathétre, a másikat a londonira. A stílustanácsadó pedig ismét vakarhatja a fejét, ha vendégei a divatszínekre vágynak, hiszen ezek a paletták "természetesen" őszi színektől hemzsegnek.

London

New York

Könnyű helyzetben vagyok, ha ősz színtípusba tartozó, szépülni vágyó hölgyről (esetleg úrról) van szó. Számos színt és színkombinációt ajánlhatok ezekből, az egyébként csodás árnyalatokból. Nézzünk is meg néhányat a teljesség igénye nélkül!

A két palettából számtalan lágy-, meleg-, vagy sötét ősz színvariáció összeválogatható.

Kisebb a mozgástér a másik meleg színtípusnál. A tavasz színei ugyanis alapvetően élénkek, így ebből a zömében telítetlen színskálából kevesebb meleg és élénk variáció hozható össze.

A hideg színeknél még nehezebb a helyzet, bár a Pantone azért egy-két hideg színnek (és egy univerzális tengerészkéknek) is hagyott helyet a 2017 őszi palettán.

A tél élénk, hideg és sötét színei csak mutatóban vannak jelen. Azért néhány variációt találhatunk számukra. Például ezeket:

A nyár színtípust megörvendeztetett a Pantone néhány szép, vissszafogott hideg árnyalattal, így ők sem maradnak divatszínek nélkül idén ősszel.

Végül nézzük meg, hogy a tervezőknek milyen inspirációt nyújtottak a Pantone idei őszi színei:

A képek forrása: Pantone, Google

***

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8