Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Kedvenc színeink: FEKETE

 

A fekete szín az öltözködésben Coco Chanel óta egybeforrt az eleganciával, a vagánysággal, a kifinomultsággal és a művésziességgel, de szeretjük a feketét azért is, mert vékonyít, mert nem kényes, mert minden más színnel jól passzol.

Ahogy azt ezen a Munsell - ábrán is láthatjátok, a fekete tulajdonképpen nem szín, inkább a színek hiánya. Másképpen, minden szín legsötétebb, legtelítettlenebb árnyalata fekete.

A fekete ellentmondásos "szín", mely láttán az eleganciára, a magasztosságra ugyanúgy asszociálunk, mint például a gyászra, a rejtélyre, vagy éppen a gonoszságra.

Az öltözködésben Coco Chanell lázadó, formabontó elképzeléseinek köszönhetően a fekete már egy évszázada rendkívül közkedvelt.

Kevés embert ismerek, aki elutasítja a feketét, annál többen vannak azok, akik akkor sem mondanak le róla, ha nem az ő színük. Pedig sajnos azt kell, hogy mondjam, csak a tél típusba tartozók viselhetik korlátlanul.

A tavasz számára túl sötét, a nyár számára egyszerűen komor, az ősz számára túl hideg a fekete.

tavasz

nyár

ősz

Ez persze korántsem jelenti azt, hogy teljesen le kell mondani a feketéről. A fekete jelenléte az öltözetben lehet visszafogottabb, jelzés-szerű is, kombinálhatjuk más színekkel, elhelyezhetjük az arcót távol. Javíthatunk az összeképen erősebb sminkkel, vagy a színtípusunknak megfelelő ékszerekkel. Mindezzel együtt, bár a fekete nagyon csábító, kiválthatjuk a színtípusunknak megfelelő sötétebb színnel, például tengerészkékkel, szürkével, vagy barnával.

A képek forrása: Pinterest.com

***

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8