Regisztrálj, hogy minden új blogbejegyzéshez és más fontos információkhoz hozzájuss:

Kombináld a színeidet könnyen, gyorsan, okosan!

Kombináld a színeidet könnyen, gyorsan, okosan!

A színek kombinálása gyakran feladja nekünk a leckét, de én azt gondolom, hogy leginkább azért, mert „túlgondoljuk”, vagy misztifikáljuk ezt a kérdést. Ebben az írásban megmutatom, hogy legegyszerűbben hogyan tudod a színeket kombinálni, akár a színtípusod ismerete nélkül is.

Kezdjük az alapoknál!

Nézz be a szekrényedbe! Garantálom, hogy találsz benne semleges bázisszíneket. Hogy melyek is ezek?

Fekete, fehér, törtfehér, krémszínek, szürke, földszínek, sötétkék, petrolkék, farmerkék. Próbáld meg ezeket a bázisszíneket kombinálni! Hogy tetszik? Ha jól érzed magad neutrális színekben, könnyű dolgod lesz, hiszen ezek a színek gond nélkül kombinálhatók egymással.

nevtelen terv 22

Szeretnél kicsit színesebben öltözni, de bátortalan vagy? Akkor ne haladj nagy lépésekkel! Először a neutrális színek mellé válassz egy számodra kedves színt és kombináld ezeket. Az élénkebb szín arányát úgy válaszd meg, hogy ne érezd soknak. Tőled függ, hogy a bázisszínek dominálnak-e a szettben, vagy az élénkebbek.

nevtelen terv 23

Jöhetne több szín is egy szetten belül, de nem tudod, hogy melyek legyenek azok? Válassz klasszikus megoldásokat, vagy inspirálódj a természetből! Olyan megoldásokat válassz, amelyek közel állnak hozzád. Használj három színt és törekedj arra, hogy egy bázisszín képezze a szettek alapját!

nevtelen terv 24

Ha úgy érzed, hogy elmúlt a félelmed a színek kombinálásával kapcsolatban, akkor a lehetőségek tárháza végtelen. Ami lényeges, hogy hallgass a belső hangokra és csak olyan színkombinációkat válassz, amelyekben jól érzed magad.

nevtelen terv 25

A színtípusod ismerete segítség lehet, hiszen képet kapsz arról, hogy számodra milyen színtulajdonságok ideálisak. A hasonló színtulajdonságokkal rendelkező színek pedig harmonizálnak is egymással, vagyis a színtípusod színeit jó hatással kombinálhatod. Csupán arra kell odafigyelned, hogy a megoldások önazonosak legyenek, hiszen a TE ízlésed, a TE egyéniséged a kiindulópontja az öltözeteidnek.

tavasz

 

Vissza
Helló, Keszler Ágnes vagyok, a te stílustanácsadód

Helló, Keszler Ágnes vagyok, a te stílustanácsadód

Ha a blogom egyik bejegyzése ragadta meg a figyelmedet és most jársz először a honlapomon, engedd meg, hogy bemutatkozzam!
2010 óta foglalkozom stílustanácsadással, emellett sminkes is vagyok. Több ezer elégedett ügyfél és számtalan szakértői megbízás áll a hátam mögött.
A stílustanácsadáson túl 25 éves kommunikációs tapasztalatom van, így nem csupán stylistként közelítem meg a hozzám fordulók adottságait, hanem kommunikációs szakemberként is. Számos ügyfelem nem csak a megjelenésében kér tanácsot, hanem a cége, vállalkozása arculatának kialakításában, vagy megújításában is.
info@kommunikacio-stilus.hu +36 20 475 4977
ISMERKEDJ MEG AZ ÉN MÓDSZEREMMEL!

ISMERKEDJ MEG AZ ÉN MÓDSZEREMMEL!

Ha stílustanácsadót keresel, érdemes körültekintően választanod, hogy az igényeidnek megfelelő szolgáltatást kapj. Hogy mi az én módszerem és miért érdemes engem választanod, megtudhatod ebből a tájékoztató füzetből.

Fekete Márta

"Szeretném megköszönni a szakértő segítséget és maximális odafigyelést! Igazán értékelt embernek éreztem magam a nálad töltött órákban és ez az érzés aztán egész nap elkísért. Nagyon büszkén viseltem a sminket, sokan meg is dicsértek, hogy milyen szép. Este sajnáltam is lemosni."

Gáspár Andrea

"Hálásan köszönöm a velem töltött sok idődet, igazán élveztem minden percét! Az összerakott anyag óriási segítségemre lesz. A rengeteg információtól, amit kaptam, csak úgy zsong a fejem. :)"

Hlaváta Gyöngyi

"Nagyon köszönöm, még életemben nem volt ilyen jó sminkem, remélem én is el tudom majd készíteni! Nagyon jól éreztem magam Nálad."