Keszler Ágnes - stílustanácsadó

A negyvenen túli hölgyek stílusszakértője

Stílustanácsadás és párkeresés

 

Gyakran előfordul, hogy a stílustanácsadásra jelentkezők elsőszámú motivációja, hogy szeretnék megtalálni életük párját. Nagyra becsülöm ezekben a hölgyekben, hogy nem csak álmodoznak egy jó kapcsolatról, de tenni is hajlandóak érte. Keresik az alkalmat az új ismeretségekre, ki a baráti körben, ki pedig az interneten, és természetesen szeretnék a legjobb formájukat mutatni, amikor találkozóra, randevúra mennek.

Közhely, de igaz, hogy az első benyomás meghatározó és visszavonhatatlan jelentőségű. Különösen a párválasztásban, hiszen - bár sokan ezt tagadják - az első találkozáskor a vonzó külső kapja a legfontosabb szerepet. Lehetünk ellenállhatatlanul szórakoztatóak, megcsillanthatjuk a lebilincselő intellektusunkat, de ha nem sugárzunk harmóniát és üdeséget, akkor nem sok az esélye a második randinak.

Társkereső vendégeim többsége bizonytalan abban, hogy kihívó, szexi legyen-e, vagy visszafogott, hogy a hétköznapi, „a lány a szomszédból” stílust válasszon inkább, vagy próbáljon ki valami újat.

Meggyőződésem, hogy, amennyiben tartós kapcsolatra vágyunk, nem érdemes „színészkedni”. Ha olyan megjelenést, stílust választunk erre a fontos eseményre, ami nem belülről, az egyéniségünkből fakad, több szempontból is hibát követünk el:

  • félrevezetjük a partnerünket
  • nem tudunk természetesen viselkedni
  • kényelmetlenül érezzük magunkat a bőrünkben
  • nem sikerül feloldódni és élvezni a találkozást

Ugyanakkor fontos, hogy komfortos legyen a viseletünk. Egy kényelmetlen magassarkú cipő, egy szoros nadrágderék, egy blúz, amelyen átüt az izzadtság rányomja a bélyegét a találkozóra.

LÉGY TERMÉSZETES!

A vonzó megjelenés első szabálya, hogy tükrözze a személyiségedet. Ha szereted a bohókás, extravagáns viseleteket, akkor az első randevúra ne menj kiskosztümben csak azért, mert azt gondolod, hogy partnered jobban szereti a konszolidált külsőt.

TÖREKEDJ A HARMÓNIÁRA!

A férfiak (is) szeretik a biztonságot, a kiszámíthatóságot. Bár talán a divathoz, az öltözködéshez és a színekhez többségüknek nincs annyi affinitásuk, mint neked, de szeretik a harmóniát.

VÁLASZD A LEGJOBB SZÍNEIDET!

A harmónia megteremtésének első lépése, hogy a színtípusodnak megfelelő színekből válogass. Ezek közül is érdemes erre az alkalomra az egyik legjobb színedet választani. Azt, ami kiemeli a szemedet, üdévé teszi az arcbőrödet, ragyogónak mutatja a hajadat.

NE FELEDKEZZ EL A SZABÁSVONALAKRÓL!

A harmonikus megjelenés második eleme a testalkatodhoz illő ruhafazon kiválasztása. Most aztán valóban tartsd szem előtt, hogy tested legszebb részeit érdemes kiemelni. Ha nem érzed idegennek magadtól, válassz szexi ruhadarabot, de ne vidd túlzásba. Nem feltétlenül a mély dekoltázstól és a testhez simuló miniszoknyától lesz lehengerlő a hatás. Az ápolt kéz, a szép kar, a kivillanó váll, a szép hosszú nyak sokkal izgalmasabb és kihívóbb, mint egy közszemlére tett dekoltázs…

KÉSZÍTS SZOLID SMINKET!

A közhiedelemmel ellentétben a férfiak nem kedvelik a vastag sminkréteget, a szájról lecsorgó szájfényt, a méteres műszempillákat és a vastagon tetovált szemöldököt, sőt sok férfi egyáltalán nem rajong a sminkért. Válassz inkább egy rafinált, természetes sminket, amely kiemeli a szép részleteket, üde hatást eredményez, de nem uralja az arcodat. Ha ismered az arcod és a szemed formáját, ha elsajátítottad a sminkelés alapfogásait, nem fog nehézséget okozni, hogy jó legyen rád nézni.

SZERESD MAGAD!

A pszichológusok szerint ahhoz, hogy mások elfogadjanak és szeressenek bennünket elengedhetetlen, hogy képesek legyünk elfogadni és szeretni önmagunkat. Gyakorold hát! Törődj magaddal, fordíts időt minden nap önmagadra, a megjelenésedre!

Kívánom minden párkeresőnek, hogy mielőbb találja meg a lelki társát. A boldogság a legjobb szépítőszer!

***

 

vissza
google-site-verification=BymNDThcaq9iRYTJKVcQOjn4qhm-ZPrIkSujbkakkB8